Időjárás

2020.03.01. 07:00

Németh Lajos elárulta, milyen idő vár ránk március elején

A tavaszt nagyobb mennyiségű csapadékkal kezdjük, de a jó hír az, hogy a nappali hőmérséklet 10 Celsius fok körül alakul és nagyrészt az éjszakák is fagymentesek maradnak, tudtuk meg Németh Lajos meteorológustól.

Szász Dalma Kitti

Az ismert meteorológus ezúttal nemcsak az időjárásról, hanem egyéb tévéd kalandjairól is beszélt

Várhatóan kora tavaszias idővel búcsúztatjuk a telet és köszöntjük a tavaszt – mondta el a Kemma.hu-nak Németh Lajos, meteorológus az előttünk álló napok időjárásával kapcsolatban. Mint hozzátette, péntekre virradóra érkezett egy hidegfront térségünkbe, ez okozta Komárom-Esztergom megyében az esőt, a havas esőt és néhol a havat, sőt a Pilisben, a 600 méternél magasabb hegyekben átmenetileg összefüggő hótakaró is kialakult, ezáltal kifehéredett a táj. A jó hír viszont az, hogy a hétvégi melegfront miatt erősödik a nappali felmelegedés.

– Az első, illetve a második hetén is a megszokott márciusi időre kell számítanunk. Jövő héten azonban gyakran elő kell vennünk az esernyőt, mert sajnos kedden és szerdán viszonylag nagy mennyiségben, áztató esőre kell számítanunk – tette hozzá.

A tavaszt tehát esős idővel köszönthetjük, és ebben az időszakban továbbra is számíthatunk légköri frontokban bővelkedő időre. Napközben 10 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke és nagyrészt az éjszakák is fagymentesek maradnak.

A népszerű meteorológus arra is kitért, hogy nagy szerencsénk van, hogy itt élünk a Kárpát-medencében, ugyanis a hegyeink megvédenek minket a széltől, tompítják annak erejét. Mint felidézte, már az idei évben is volt rá példa, hogy a tőlünk nyugatabbra a nagyobb, orkán erejű szelek, vagy viharciklonok komoly pusztítást vittek végbe, és ugyan elértek bennünket, de csak gyengébb formában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!