sikerrel pályáztak

2018.01.12. 17:31

A dorogi Zrínyiben is menő lesz a menza

Egy 20 milliós pályázatnak köszönhetően menő menzán étkezhetnek szeptembertől a dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói.

kemma.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: wavebre

Sikeresen pályázott a Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programokra a Zrínyi Ilona Általános Iskola Tehetség el nem vész Közművelődési-oktatási Alapítványa, a Kincstári Szervezet támogatásával.

A mintegy 20 millió forintos pályázatról Sitku Pál, a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője a bányászváros honlapjának elmondta, hogy a program eredményeként a Zrínyiben egészséges életmódot támogató témanapok, valamint infrastrukturális beruházás valósulhat meg, amelynek köszönhetően megújulhat a Katona-házban lévő bemutató konyha.

A 2018. szeptemberében induló két éven keresztül tartó program során a gyerekek, szüleik, a pedagógusok és a közétkeztetésben dolgozó szakemberek az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretekről, az ételek tápanyagtartalmáról, minta receptekről, konyhai higiénés ismeretekről hallhatnak. A Zrínyi 3.-6. osztályos tanulói (103 diák), és családjaik az egészségkultúra fejlesztése során megismerhetik a vitaminforrásokat, az egészséges ételek vásárlásának szempontjait, a fűszernövények jótékony élettani hatásait, az élelmiszer- és a személyi higiénia fontosságát, a táplálkozási eredetű betegségek megelőzésével, a már kialakult ilyen jellegű betegségek kezelésével kapcsolatos tudnivalókat.

Az iskola épületeiben több helyen létesülnek ivókutak is, a tankonyhában pedig eszközöket (hűtő, gázüzemű grillsütő, étkezőasztalok, evőeszközök) szereznek be, miután a tankerület felújíttatja a régi, Katona-házként ismert épület konyhai részét.

Hartmann Gabriella személyében szakképzett dietetikus méri majd fel az érintett tanulók mindennapos táplálkozási szokásait a program ideje alatt, a főzőnapon pedig mesterszakács avatja majd be az érdeklődőket az egészséges ételek elkészítésének rejtelmeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!