madármentés

2017.11.02. 16:30

Segítsen megmenteni a sérült gólya életét!

Egy itthon ragadt fiatal hím gólyát keresnek a madármentők. A sérült lábú állat télen nagy valószínűséggel elpusztul a szabadban.

kemma.hu

A Fióka és Madármentők munkatársai Facebook-oldalukon tették közzé a felhívást, amiben egy feltehetően sérült gólyát keresnek. A fiatal példány nem repült el, a sérülése pedig tovább tetézi a problémát.

– A bal lábon, a csüd ízület fölött látszódik egy körkörös bevágódás, ami lehet damil, de még fészekben összeszedett bálakötegelő is. A lábujjai duzzadtak, és kíméli is a bal lábát, minden képen a jobb lábán áll, a bal pedig nem rendes „parkoló állásban” van – írják az állatmentők.

A fiatal kora és a sérülése miatt nagy a kockázat, hogy nem éli túl a telet, így nagyon fontos lenne minél előbb befogni a szerencsétlenül járt madarat.

November 1-én, szerda délelőtt Ipolydamásdon látták az úttesten ácsorogni, tehát az Ipoly völgyében mozoghat, esetleg Zebegénynél, Szobnál, vagy Pilismaróton, az Öbölnél is felbukkanhat. Aki látja a gólyát, haladéktalanul hívja a madármentők 0670/6052252 ügyeleti számát, és keresse Márton Andrást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!