új útvonal

2017.10.26. 09:22

Az esztergomi buszokat is érinti a budapesti metrófelújítás

A fővárosi 3-as metró felújítása miatt november 4-től új útvonalat választhatnak az esztergomi autóbusszal közelekdők.

kemma.hu

Forrás: esztergom.hu

November 4-étől megkezdődik Budapesten az M3 metróvonal felújítása, melynek során közel egy évig a Lehel tér – Újpest-központ szakaszon, valamint munkanapokon este és hétvégén a teljes vonalon metrópótló autóbuszok közlekednek majd. Ennek következtében – figyelembe véve a pótlás időtartamát is – számítani kell az átmeneti utasforgalom növekedésére.

A metrópótló autóbuszok kapacitása miatt a Budapestre közlekedő helyközi járatok, köztük a 10-es számú főúton közlekedő esztergomi járat esetében is alternatív útvonalat választhatnak az utasok. Mivel az Árpád hídi buszállomástól a metrópótló megállóhelyek jelentősebb távolságra vannak, illetve az aluljárón is át kell menni, ezért jó alternatívát nyújthat a budai fonódó villamoshálózat igénybevétele. A budapesti Bécsi út (Vörösvári út) megállóhelyen a 17-es, 19-es és 41-es villamosokra átszállva a nagykörúti 4-es és 6-os villamosok és az M2-es metró egyaránt elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!