tűzriadó

2017.09.07. 13:45

Kalandos napjuk volt a lábatlani gyerekeknek

A tűzriadóban az a jó, hogy addig sincs tanítás. A lábatlani tűzriadóban meg az, hogy utána a tűzoltók felszereléseit is megnézhették a diákok.

kemma.hu

Ha hivatalosan akarunk fogalmazni, akkor az intézmény tűzriadó tervének végrehajtását gyakorolták szerdán a lábatlani Arany János Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében. A bent tartózkodó 360 iskolás és 42 felnőtt rendezett sorokban, kevesebb, mint három és fél perc alatt hagyta el az épületet és sorakozott fel a kijelölt gyülekezési helyen, írja a katasztrófavédelem.

A gyakorlat után a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók tűzoltási bemutatóval és különböző feladatokkal nyűgözték le az izgatott gyerkőcöket. A diákok felvehették a védőfelszereléseket, majd a bátrabbak kipróbálhatták milyen egy füsttel teli sátorban tájékozódni.

Rengetegen rakták ki az iparbiztonsághoz kapcsolódó képeket az óriás puzzle segítségével, valamint tesztelték le tűzvédelmi ismereteiket. A leghosszabb sor a tálcatűz oltásánál kígyózott, ahol kicsik és nagyok váltak tűzoltóvá és birkóztak meg a hatalmas lángokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!