Díjátadó gála

2023.09.15. 23:09

Íme, az év legprímább komárom-esztergomi értékteremtői és vállalkozói

Az idén is a Jászai Mari Színház ad otthont a Vármegyei Prima Gálának, amelyen a gazdasági, kulturális, köz- és sportélet kiválóságait is díjazza a Munkáltatók Országos Szövetségének Komárom-Esztergom Megyei Szervezete.

Kemma.hu

A 2023-as Vármegyei Prima Díjasok

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Péntek este 18. alkalommal tartották meg a Prima Díjátadó Gálaestet, amelyen a VOSZ vármegyei szervezete nemcsak szűkebb hazánk kulturális, sport- és közéleti kiválóságait ismerte el, de értékteremtő gazdasági szereplőket is. A Kemma.hu és a 24 Óra olvasói a Prima Közönségdíj sorsáról dönthettek a tíz jelölt közül választva.

A gálaesten Perlusz László, a VOSZ  főtitkára, dr. Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, egyéb VOSZ-vezetők, Dr. Kancz Csaba főispán, Bencsik János, Czunyiné Dr. Bertalan Judit és Erős Gábor országgyűlési képviselők, illetve Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. 

Hagyományosan Pordán Zsigmond, a VOSZ megyei elnöke köszöntötte a vendégeket, őt a főispán követte a mikrofonnál. Elsőként az év vállalkozóit szólították a színpadra ezt követően. Ők azok, akik a saját területén elért kiemelkedő eredményeikért, példamutatásukért, közéleti tevékenységükért Szakmai Díjat kaptak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől.

Az év vállalkozói

  • Vámosi Gábor, a Cornmill Kft. tulajdonosa
  • Gál István, a GI-GA Farm Kft. tulajdonosa
  • Hajduné Farkas Erika ügyvezető, a Hajdu Fuvarozási Kft.  tulajdonosa
  • Vincze Attila, a Hartmann Kft. ügyvezetője
  • Straubinger Zoltán, az Izlandi Lovas Kávéfutár Kft. tulajdonosa
  • Sasvári Béla, a Sasvári Kft. tulajdonos
  • Fülöp Rózsa és Fülöp Csilla, a Gemini HR Kft. tulajdonosai
  • Zink Ferenc Róbert, az Zafír Mérnök Tanácsadó Kft. tulajdonosa
  • Bagó László, a ZEBRA Neo 2014 Kft. tulajdonosa
  • Ányos Vince, a Zöld Út  Kft. tulajdonosa

Mellettük, mint kiderült, az Országos Vállalkozók Napján, december 1-jén, Budapesten, a Művészetek Palotájában egy kiemelt Komárom-Esztergom vármegyei vállalkozó is megkapja majd az év vállalkozója címet: Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Transz Kft. tulajdonosa. 

A 2023-as év vállalkozói Komárom-Esztergom megyében
A 2023-as év vállalkozói Komárom-Esztergom megyében
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

Az elismerések átadása után elhangzott: az este nem jöhetett volna létre a támogatók, vállalkozók támogatása nélkül, és meg is köszönte nekika VOSZ vármegyei elnöksége a segítségüket. Felidézték és üdvözölték, hogy sokan követik hogy Demján Sándor életfilozófiáját: 

akinek tele a zsebe, annak legyen tele a lelke is!

Mint ismert, Demján Sándor 2003-ban azért alapította a Prima Primissima díjat, hogy évenkénti átadásával megjutalmazzanak országosan olyan művészeket, sportolókat, valamint a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselőit, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést, s teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő lehet mások számára. Ehhez a kezdeményezéshez minden megye csatlakozott, és így adják át az immár Vármegyei Prima Díjakat azóta is. 

Primák között a legprímábbak

Az idén Vármegyei Prima Díjat kapott Varga Ágota filmrendező, Aradvári Mihályné, a Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda intézményvezetője, és dr. Schler Szilvia komáromi gyermekorvos. Prima Különdíjas Markos Anikó tatai építészmérnök, a közönségdíjas pedig Szekeres János esztergomi nyugalmazott testnevelő lett. Természetesen a többi jelölt, Sopotnik Zoltán költő, író, szerkesztő, kritikus, Kovács Melinda fotóművész, Fenyvesi Károly újságíró, a Peron Music Alapítvány és Pap Tibor elnök, valamint a Baj KSE Kerékpár Szakosztály és Nagy Györgyi szakosztályvezető munkásságát is elismerték különböző ajándékokkal a felajánlók. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!