Hulladékgazdálkodás

2023.04.15. 08:53

Az okos hulladékkezelésről tart előadást a vármegyei iparkamara

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KRMKIK) online rendezvényt szervez A hazai hulladékgazdálkodás jövője a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer tükrében címmel.

M. K.

Az időpont április 26-a szerda, 9 óra. A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Április 1-je óta már regisztrálhatnak a gyártók az említett rendszerbe (EPR) a MOHU elektronikus ügyintézési felületén, a Partner Portálon. A gyártóknak az illetékes hulladékgazdálkodási hatóságnál is nyilvántartásba kell magukat vetetniük.

Július 1-től az EPR rendszerben a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. gondoskodik a körforgásos termékből képződő hulladék átvételéről, gyűjtéséről, elszállításáról, előkezeléséről, kereskedelméről és kezelésre történő átadásáról, továbbá a  létesítmények fenntartásáról és üzemeltetéséről.

Köszöntőt mond dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke, majd  Sztruhár Imre, a Green Tax Service Kft. ügyvezetője tart előadást. A következő kérdésekre kaphatnak válaszokat az érdeklődők: Mi is az a környezetvédelmi termékdíj? Milyen jogszabály-módosítások lépnek életbe 2023-ban? Termékdíj, mint időzített bomba? 

Mik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tapasztalatai az ellenőrzések során Milyen büntetésekre lehet számítani? Mi a kiterjesztett gyártói felelősség rendszer (EPR)? Hogyan alakul át a teljes hazai hulladékgazdálkodás? Milyen jogszabályi előírásoknak kell megfelelni a termékdíjon túl? Milyen speciális szabályok vonatkoznak a hulladéktermelőkre, illetve az egyszer használatos műanyag termékekre (SUP)? Mit hoz a jövő az italos csomagolások kötelező visszaváltási rendszerében (DRS)?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!