Méltatás

2022.05.08. 09:11

Minisztériumi elismerést kapott a környei Henkel Magyarország Operations Kft.

A körösladányi üzem mellett a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő cég is díjat vehetett át.

Kemma.hu

Forrás: google.com/maps

A Henkel körösladányi és környei gyára elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Együttműködés a munkahelyek biztonságáért program Biztonságos munkahely címét. A folyékony mosó- és háztartási tisztítószereket előállító körösladányi üzem több mint harminc éve működik sikeresen Magyarországon, és kompetencia-központként regionális piacokat lát el. A Tatabánya-Környe Ipari Parkban a ragasztógyár zöldmezős beruházásként tíz éve épült, multitechnológiás ragasztókat készít hazai és nemzetközi piacokra. 

A pályázat célja az volt, hogy bemutassa azokat a munkáltatókat, akik újszerű, hatékony módszerek, eszközök alkalmazásával csökkentik a dolgozókat érő fizikai megterheléseket a munkahelyeken és a jogszabályokban kötelezően előírt követelményeket meghaladó műszaki, szervezési intézkedésekkel javítják az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit. A Henkel az Előremutató fejlesztések a munkavállalók fizikai igénybevételének csökkentése érdekében című pályázati anyagában az üzemek gyártástechnológiájából, valamint a helyi sajátosságaikból adódóan a gépi és kézi anyagmozgatás tevékenységére fókuszálva, egy átfogó program során történt változásokat és eredményeket mutatott be. 

A Henkel elkötelezett és ambiciózus a biztonság és egészség területén is. A vállalat célja 2025-ig 60 százalékkal javítani a munkahelyi egészség- és biztonságteljesítményt, millió munkaórára vetítve. Hosszú távú cél a zéró munkahelyi baleset, valamint az, hogy globális egészségügyi kampányaival munkavállalóinak a 90 százalékát elérje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!