top50

2021.08.29. 08:47

Horribilis bevételek: több megyei cég is az ország legjobbjai között

Elkészült a top 50 magyarországi nagyvállalat rangsora a 2020-as mutatók alapján.

M. K.

Forrás: Beküldött

Fotó: GABOR FENYES

A legnagyobb árbevételűek között az élen a helyzet változatlan: Mol, Audi, MVM. A legjobb megyei, az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. árbevétele mintegy 605 milliárd forint. Ezúttal a 12., öt helyet esett vissza, 24 százalékos csökkenéssel. A komáromi Cloud Network Technology Kft. több mint 525 milliárddal a 16. helyre lépett előre, náluk 15 százalékos a növekedés. A külföldi árbevételt tekintve a Suzuki a 9., a Cloud Network a 10. A tatabányai székhelyű Coloplast Hungary a 40. helyről tízet lépett előre, náluk 15 százalékos a növekedés. Kiugró teljesítményt nyújtott a szintén tatabányai Aptiv Connection, közelítettek a 115 milliárdhoz, 34 százalékkal lépték túl a 2019-es teljesítményüket. A BorgWarner Oroszlány Kft. a 48.

Érdekesség, hogy a legtöbb alkalmazottat foglalkoztatók közé egyetlen megyei került, a 24. helyre a Coloplast. Hozzá kell tenni, hogy ebben közrejátszik a nagy nyírbátori gyár is. Várhatóan a Suzuki csak ideiglenesen került ki a top 50-ből, az idei hírek létszámbővítésről szólnak.

A legnagyobb adózott eredményt elérők között három megyeit találunk. A 13. helyen a komáromi Cloud Network áll több mint 43,5 milliárddal, az eredmény belső rangsorban a 4. helyet jelenti. Egyébként az előző listán még nem szerepeltek az első félszázban. A 36. a BorgWarner Oroszlány, a 48. pedig a Becton Dickinson a Tatabánya-Környe Ipari Parkból. A legnagyobb saját tőkéjűek között 25. a Magyar Suzuki, 39. a komáromi PCE Paragon Solution és 41. a BorgWarner Oroszlány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!