ingyenes tanácsadás

2021.07.24. 18:29

Segítséget nyújtanak a gazdáknak a időjárás okozta károk enyhítésében

A Portfolio Agrár Klub ingyenes online konferenciával segíti a szélsőséges időjárás károsultjait. A gabonaárak emelkedése is kiemelt téma lesz.

M. K.

A gabonaárak emelkedése is kiemelt téma lesz

Forrás: beküldött

A szélsőséges időjárás ebben az évben is jelentősen megnehezítette a gazdák dolgát Magyarországon. Az aszály, a heteken át tartó csapadékmentes időszakok, a sorra dőlő melegrekordok és a néha váratlanul lecsapó jégesők rengeteg kihívás elé állították a növénytermesztőket. Az ország különböző pontjain, de még az egyes táblákon belül is teljesen eltérő képet mutattak a szántóföldi állományok a betakarítás előtt, sok helyen csak hetekkel később tudott elkezdődni az aratás, és többen jelentős terméskieséssel számoltak a búza, a kukorica és a napraforgó esetén is.

A felsoroltakhoz kapcsolódóan ingyenes online konferenciára várja a Portfolio Agrár Klub az érdeklődőket augusztus 24-én. Arra a kérdésre adnak majd friss információik és tapasztalataik alapján különféle válaszokat a szakemberek, hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni Magyarországon. A kiemelt témák között lesz a helyzetjelentés aratás után: milyenek a hozamok, termésmennyiségek és -átlagok hazánkban, illetve mik az ehhez fűzhető magyarázatok. Soha nem látott magasságban vannak 2021 nyarán a gabonaárak – vajon mi várható a következő hónapokban ezen a téren? Az előadók között lesz Kovács Nóra, az Agrárszektor vezető szerkesztője, valamint Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke is.

A gabonaárak emelkedése is kiemelt téma lesz
Fotó: beküldött

A konferencián való részvételhez semmi másra nincs szükség, mint Chrome böngészőre, stabil internetkapcsolatra, valamint egy számítógépre, vagy okoseszközre. A rendezvény virtuális helyszínének egy online konferenciafelület ad majd helyet, gyors regisztrációt követően lehet csatlakozni. Bővebb információkhoz a [email protected] címen juthatnak hozzá az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!