Még tartja magát a KIRCHHOFF esztergomi gyára a járvány időszakában

Az autóipari beszállítóknál szinte mindenhol megkezdődött a visszaszámlálás a gyárak rövidebb-hosszabb idejű bezárásáig.

M. K.

Nem kivétel ez alól a KIRCHHOFF Automotive sem, világszerte a gyáraiban visszaszorítja a termelést. A késztermékek nagyobb mennyiségű raktárkészleten tartása nem lehetséges, mivel viszonylag nagyméretű alváz- illetve karos­széria-szerelvényeket gyártanak, így a termelés közvetlenül érintett.

– A megrendelőinktől bejövő megbízások természetesen erős csökkenést mutatnak, de az is tény, hogy az autókereskedők a „lezárás” miatt Európa-szerte érintettek az ügyben. Ez azt jelenti, hogy jelenleg egy személygépjármű sem szállítható le a vásárlóknak – nyilatkozta J. Wolfgang Kirchhoff, a KIRCHHOFF Automotive menedzsment bizottságának elnöke. Hozzátette, csökkenésre számítanak idén az értékesítési mutatókat illetően a világ mindhárom fő piacán, de ez időbeli eltolódással történik meg.

A KIRCHHOFF Automotive esztergomi gyárában is időben megtörténtek azon óvintézkedések, amelyek a munkavállalók egészségét hivatottak szolgálni. Amint a helyzet komolyra fordult, bevezették a testhőmérséklet mérését az üzem területére való belépés előtt, naponta két arcmaszkot osztanak ki minden munkavállalójuk számára. Hetekkel ezelőtt kikerültek a mosdókba és a gyár több területére is a virocid-készítmények.

– A vírusveszély miatt a piacon folyamatosan változik a helyzet, ami óhatatlanul a mi termelésünkben is változást hoz. A vállalat vezetősége dolgozik a következő nehéz időszak működésének kialakításán. A fontosabb lépésekről munkavállalóinkat folyamatosan tájékoztatjuk – tudtuk meg a KIRCHHOFF Automotive magyarországi üzemének ügyvezető igazgatóitól, Méri Szilárdtól és Körtvélyessy Gézától.

Időben megtörténtek az óvintézkedések az esztergomi gyárban (Fotó: beküldött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!