Az ASG nem áll le

A magyar tulajdonú ASG-nél Tatabányán – a legszigorúbb előírások betartása mellett – folyamatos a termelés.

M. K.

Forrás: Beküldött

– A legfontosabb dolgozóink biztonsága, ennek érdekében mindent megteszünk – hangsúlyozza a két ügyvezető igazgató, Sólyom Ferenc és Fülöp Gábor. – Irodai dolgozóink döntő többsége otthonról látja el feladatát, a többiek a gépek mellett. Nincs koronavírusos megbetegedés a gyárban, reméljük, nem is lesz. Elmondják, hogy az utóbbi napokban kaptak már köszönőleveleket is svéd és német partnerüktől, nagyra értékelik a helytállásukat a nehéz helyzetben.

– Május végéig bőven kitartanak a jelenlegi megrendelések – mondja Fülöp Gábor. – Az bonyolítja a helyzetet, hogy a partnereinknél egyre gyakrabban előfordulnak időszakos leállások, így a kiszállítás, illetve az anyagok behozatala akadozik.

– Hogy mi minden készül éppen? Széles a skála – folytatja Sólyom Ferenc. – Fúrógépek alkatrészei bányákba, két régi partnerünknek, vevőnknek Svédországba és Franciaországba. Autódaru-felsővázakat szállítunk hamarosan Németországba, kotrófejet tengeri kotróhajóhoz Hollandiába. A Caterpillar földmunkagépeihez munkaeszközök, „ollók” és különböző típusú markolókanalak készülnek. Szerencsére a papíripari gépekhez kapcsolódó megrendeléseink is folyamatosak Svédországból, Finnországból. Angol vevőnknek áprilistól május közepéig szállítunk bányabiztosító berendezéselemeket. Az ASG bánhidai gyárában a következő bő két hónapban biztosan tudnak munkát és az ezzel járó fizetést biztosítani a dolgozóknak. Ugyanakkor az is igaz, hogy a helyzet naponta változik, és új megrendelés a szokottnál sokkal kevesebb érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!