gazdaság

2018.09.09. 07:40

A századik alvázat egy tortával is ünnepelték az ASG-nél

Különleges módon ünnepelték a 100. Sandvik D 211 L-es alváz elkészültét a tatabányai ASG Kft.-nél. Mielőtt útnak indult volna Lyonba, a francia cég megrendelésére, készítői összegyűltek, és felvágtak egy tortát.

M. K.

Különleges módon ünnepelték a 100. Sandvik D 211 L-es alváz elkészültét a tatabányai ASG Kft.-nél.

– Bányabéli fúrókocsi alvázáról van szó, hasonló volt régen Nagyegyházán is – magyarázza Sólyom Ferenc ügyvezető igazgató. – Nem úgy történt, hogy aki éppen arra járt, odaállt a fotózáshoz. Nagyon sokféle munkafázis és szakember kell egy ilyen termék legyártásához; vágni, hajlítani, többször forgácsolni, összeállítani, hegeszteni, festeni és persze folyamatosan ellenőrizni is kell.

Már 2004 óta áll üzleti kapcsolatban az ASG a Sandvikkal, 2014 júniusában készült az első, a képen látható típusú első és hátsó alváz az összekötő elemmel. Az értéke mai árban kifejezve mintegy 6,5 millió forint, összességében 650 milliónál tartanak.

– Biztatóak a kilátások, de a világgazdaság hullámverése érzékenyen érinti a vevőinket, rajtuk keresztül minket is – teszi hozzá Sólyom Ferenc. – Van munkánk bőven, a régi vevőinknek jól megy. Várjuk a fiatalokat is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!