Nap képe

2018.09.25. 20:27

A Tatai vár különleges fotója lett a nap képe

Különleges fényekben pompázik a Tatai vár Solymos Ákos tatabányai fotóművész képén, melyet a Nap képeként közölt a National Geographic weboldala.

Kemma.hu

A National Geogrhic szeptember 25-én a Nap képeként közölte Solymos Ákos fotóját.

Forrás: ng.hu

Fotó: Solymos Ákos

A National Geographic szeptember 25-én a Nap képeként közölte a sokunk által ismert tatabányai fotós, Solymos Ákos fényképét a Tatai várról. Az alkotáson a fotósok által kék óraként nevezett időszakban látható a történelmi épület.

A kék óra, amely a spanyol „La hora azul” vagy a francia „L'Heure Bleue” kifejezésből ered, a napfelkelte előtti vagy napnyugta utáni időszakot jelenti. A kék óra leginkább romantikus hangulatáról, valamint arról a lenyűgöző vizuális minőségről híres, amely drámai pillanatokat képes megformálni a filmekben és a fényképeken.

 

A National Geographic szeptember 25-én a Nap képeként közölte Solymos Ákos fotóját.
Fotó: Solymos Ákos / ng.hu

Solymos Ákos képei nem először szerepelnek a National Geographic-on, a tatai kócsagokról készült fotóját is beválogatták már. A kemma.hu-n is többször szerepelt képeivel, műveiben művészien ábrázolva a megye helyszíneit.

A fotós legutóbb egy jótékonysági akcióval hívta fel a figyelmet: legújabb kiállításának anyagát elárverezi, a befolyt összegből a TUnderground Club által is segített kömlődi és tatabányai gyerekeket támogatják majd. Október 5-ig lehet licitálni a fotókra Solymos Ákos Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!