Bérkérdés

2024.01.20. 19:28

Százezrek látták már, ahogy helyreteszik a tatai tüzérek fizuján élcelődő Csonka Andrást

A magyar katonák fizetéséről osztotta meg nem túl pozitív gondolatait Csonka András közösségi oldalán a tatai tüzérek álláshirdetése nyomán. Egy fiatal TikTok-felhasználó azonban kiállt mellettük.

Kemma.hu

TikTok-on kapott választ Csonka András, miután rákérdezett, hogy mit csinálnak a tatai tüzérek bruttó 737 ezer forintos fizetésért

Forrás: Vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

Több mint négyzázezren látták már azt a reakcióvideót, amiben egy TikTok-felhasználó helyre teszi Csonka András színész-énekest, aki fennakadt a tatai tüzérek majd' 740 ezres bruttó fizetésén. A műfaji sajátosságoknak megfelelően a videó elején egy kis részlet látható a már nem elérhető eredeti tartalomból, amiben a színész azt kérdezi, mit kell ennyi pénzért csinálnia a tatai katonáknak. 

„Jó, van egy kiképzés, na de utána mi van? Hála Istennek béke van Magyarországon. Akkor ők havonta egyszer lemossák a tankot, vagy mit kell csinálniuk?” − kérdezte  Csonkabrandy néven futó Instagram profilján, a reakcióvideó szerint egy 24 óra után eltűnő story-ban.

Az indigobutterfly_aka_indi nevű felhasználó itt vette fel a szót, felhívva a figyelmet arra, hogy mivel több mint kétszázezren követik a színészt az Instán, így rengeteg emberhez jutnak el a gondolatai, így véleménye szerint közügynek is tekinthető a kérdés.

− Ha nincs tűz, akkor a tűzoltó ne kapjon pénzt vagy kevesebbet? Ha nincs beteg, akkor az orvos menjen fizetés nélküli szabadságra? − kérdezte a TikTokker, hozzátéve, hogy szerencsések vagyunk, hogy mi nem vagyunk háborús övezetben, és hogy Csonka ezt a pénzt miért pont a tüzérektől sajnálja, akik őt és „haszontalan celebeket” fogják megvédeni háború esetén.

− Azokat a celebbarátaidat, akik náluk sokkal többet keresnek... Ezek az emberek a lehető legrosszabbra készülnek fel. Olyan dolgokra, melyekre lehet, hogy te egyáltalán nem volnál alkalmas. András, te is látod, hogy milyen háborúk zajlanak a világban. Azoknak az embereknek kérdőjelezed meg a fizetését, akik vigyáznak arra, hogy te minden nap kidobhasd ezeket a tartalmakat  − tette hozzá a felhasználó, majd még odaszúrt a  társadalmilag haszontalan celebeknek és közösségimédia-posztjaiknak, és kiemelte: ő sokkal több pénzt adna a katonáknak. 

Mint azt a Metropol is írja, több egyenruhás meg is köszönte a reakcióvideót. Volt, aki azt írta, hogy a tüzéreknek van a legfontosabb feladatuk, mert távolról egész védelmi vonalakat tudnak megsemmisíteni. Más azt vetette fel, hogy például extrém időjárás esetén is bevetik a katonákat. Egy kommentelő egyszerűen megfogalmazta, mi a feladat ennyi pénzért: „full 24-ben várni”, mikor kell őt megvédeni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában