Gyász

2024.01.11. 15:43

A Nemzet Színészétől búcsúzott Vujity Tvrtko: „Együtt a Földön, együtt a Mennyországban”

Megható sorokkal búcsúzott Vujity Tvrtko Pulitzer-emlékdíjas televíziós riporter a napokban elhunyt Benedek Miklós színművésztől.

Wágner Zsanett

Együtt a Földön, együtt a Mennyországban

írta Vujity Tvrtko, az Oroszlányhoz ezer szállal kötődő riporter a közösségi oldalán. Tvrtko a Facebook-posztban megemlékezett az ismert Benedek családról, és egyszerre tisztelgett a napokban elhunyt apa és egykori vízilabda olimpikon fia emléke előtt. Mint írta, ketten a haza és a nemzet legjobbjai közül kerültek ki.

Benedek Tibor 1972-2020. Benedek Miklós 1946-2024. Isten nyugosztalja az Apát és a Fiát

– búcsúzott a riporter.

Mint ismert, Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében, 2024. január 9-én, kedden reggel hunyt el.

Fia, Benedek Tibor, háromszoros olimpiai, valamint világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, minden idők egyik legjobb játékosa, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a sportági Hírességek Csarnokának tagja 13 évvel ezelőtt, 47 éves korában halt meg, 2020. június 18-án.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában