Fontos üzenet

2023.10.24. 17:29

„A szeretet mindenkit meggyógyít” - a 6. kemoterápiás kezeléséről is mesélt Reviczky Gábor

Reviczky Gábor súlyos betegsége ellenére is dolgozik. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai-díjas tatabányai származású színművész a Kossuth Rádió Nagyok című zenés portréműsorában beszélt az egészségi állapotáról és gyerekkora meghatározó traumájáról is.

Kemma.hu

Forrás: MTI/Cseke Csilla

Reviczky Gábor súlyos betegségéról, munkáról traumákról és még sok minden másról mesélt a Kossuth Rádiónak. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai-díjas színművész jelenleg a 6. kemoterápiás kezelésénél tart, ám a munkát nem hagyta abba. 

Egy jó előadás, amit a színész is imád, gyógyszer a nézőnek, mert arra az időre elvisszük egy másik világba, ahol jól érzi magát, és óriási gyógyszer a színész számára is

– fogalmazott a színművész, aki daganatos betegsége ellenére is forgat és dolgozik. Igaz, a kezelések mellékhatása miatt autót nem tud vezetni, mert, mint elárulta, a hatodik kemoterápia óta szédül, az autóban ájulás előtti rohamai vannak.

A Kossuth Rádiónak adott interjúban a 74 éves színművész egészen tatabányai gyerekkoráig kalauzolta a hallgatókat. Horgászszenvedélye és a már iskolás korában megmutatkozó tehetsége mellett őszintén beszélt édesanyja elvesztéséről, és a tragédia feldolgozásáról. 

Sajnos nagyon korán, és egy fiúgyermek életében nagyon rossz időben elvesztettem az édesanyámat, 13 éves koromban. Egy kamasz fiú életében nagy károkat tud okozni az ilyesmi, kiváltképp a szeretet átadásában, mert nem volt minta, nem volt meg az anyai szeretet

– mondta a színművész, akit az édesapja egyedül nevelt, mert skizofréniában szenvedő édesanyja öngyilkos lett, egy vonat elé ugrott.

Sajnos rettenetesen nehéz elérni, de próbáljuk meg szeretni egymást. Tegyünk meg mindent ezért, mert a szeretet mindenkit meggyógyít

– fogalmazta meg fontos üzenetét a színművész az adásban, amely újrahallgatható a Nagyok Médiaklikk-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában