Mérföldkő

2023.05.24. 11:44

Már ma elérheti az Everest csúcsát Suhajda Szilárd: 8700 méter magasból jelentkezett be

Oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, egyedül igyekszik elérni a Mount Everest csúcsát Suhajda Szilárd, amivel ő lehet az első magyar, akinek ez sikerül. Ha minden jól megy, már ma célba érhet.

Kemma.hu

Egyre közelebb a történelmi tetthez a hegymászó Suhajda Szilárd, hiszen miután a héten sikeresen teljesítette a három akklimatizációs körét, elindult a végső cél felé: hogy magyarként elsőként, oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, egyedül, tisztán jusson fel a világ tetejére, a Mount Everest csúcsára.

Mint azt a Facebook-oldalán olvashatjuk, a volt esztergomi főiskolás nemrég műholdas telefonon jelentkezett be, aki nagyjából már 8700 méteres magasságnál tart. Fizikailag és mentálisan is jól van, így továbbra is úton a Mount Everest 8848 méteres csúcsa felé, amelynek elérése akár még 3-4 órát is igénybe vehet. Így viszonylag későn fog a csúcsra érni, de képes meghozni a jó döntést minden esetben. Elmondása szerint továbbra is úgy érzi magát, hogy képes felérni a csúcsra és onnan biztonságosan visszaereszkedni a négyes táborba.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szilárd március 23-án utazott Nepálba, ahol az első két hétben előakklimatizálódott, majd az alaptábor elérése után három akklimatizációs kört teljesített a hegyen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában