Levelet kaptunk

2023.03.10. 14:05

Felkészülten várja a nagybeteg Lajcsit a börtönkórház

Akár a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában is kaphat megfelelő ellátást Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi. Ez derült ki abból a levélből, amelyet a kemma.hu kérdésére válaszolt meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Kemma.hu

Galambos Lajos Boldogasszonypusztán

Fotó: Szabolcs László

A legfrissebb hírek szerint elutasította a bíróság Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét, akinek így bármikor jöhet a meghívó: be kell vonulnia a börtönbe. Mint ismert, a tatai mulatós zenész gyógyíthatatlan tüdőbetegségére hivatkozva nyújtott be halasztási kérelmet, ezért február 15-én nem kezdte meg büntetését Kecskeméten.

A legújabb bírósági döntés ellen Lajcsi és ügyvédje fellebbezést nyújtott be ugyan, de ez nem bír halasztó hatállyal, így a büntetés-végrehajtás bármelyik pillanatban elrendelheti a zenész behívását. Mivel a fellebbezés is egészségügyi okokra hivatkozik, így a kemma.hu megkérdezte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától, hogy rendelkezésre áll-e az ismert művész kezeléséhez szükséges tárgyi és személyi feltétel intézményeikben.

A kommunikációs főosztály válaszában azt írta, hogy a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett bármely, fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat, információ bűnügyi személyes adat, így a hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget válaszadásra konkrét személyre, eseményre vonatkozó kérdések tekintetében. Ugyanakkor hozzátették, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet 24 órában biztosítja a fogvatartottak megfelelő egészségügyi ellátását. 

Minden bv. intézetben működik orvosi rendelő, ahol orvosok, egészségügyi szakápolók dolgoznak, akikhez bármilyen egészségügyi problémával fordulhatnak a fogvatartottak. Komolyabb egészségügyi probléma esetén a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában vagy szükség esetén külső őrzéssel polgári egészségügyi intézményben kapják meg az ellátást az elítéltek

– áll a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának válaszlevelében.

Mindez azt jelenti, hogy a feltételek adottak Galambos Lajos ellátásához, így valóban bármikor megkezdheti büntetését. Ugyanakkor a mulatós zenész bízik a további halasztásban, amit jelez, hogy nem mondta le szombati tatabányai fellépését. Mint megírtuk: a felsőgallai Széchenyi Művelődési Házban szerveznek Nőnapi Dáridót március 11-én, ahol a plakátok szerint a sztárvendég Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!