Tisztázta

2023.02.17. 11:30

Szívesebben lenne börtönben Lagzi Lajcsi, azonban életveszélyes állapota nem engedi

Galambos Lajos egészségügyi állapota miatt kért halasztást ügyvédjével a bevonulásával kapcsolatban. A dáridózás atyja most mindent tisztázott.

Kemma.hu

Forrás: borsonline.hu

Fotó: Máté Krisztián

Ahogy már arról korábban beszámoltunk, Lagzi Lajcsinak februárt 15-én kellett volna bevonulnia a börtönbe, azonban ott hiába várták, nem jelent meg. A kecskeméti intézetben kellett volna megkezdenie a 3 év és hat hónapos büntetését. A Borshoz azonban a jeles napon egy furcsa hívás futott be magától Lajcsitól. A mulatós a Tények Plusznak adott exkluzív interjút, amelyben a jelenlegi helyzetéről is beszélt.

A trombitaművészt február 15-én a Vértesben látták, akiről fotó is készült. Vélhetően nem kirándult, a Bors szerint azért láthatták ott, mert Lovasberénytől 13 kilométernyire, Csákváron áll az Esterházy-kastély, amely ma szanatóriumként és kórházként üzemel, oda tarthatott a dáridózás atyja. Ez magyarázatul is szolgálna Lajcsi furcsa telefonjára, amelyben orvosi gépek, eszközök hangját lehetett hallani.

Közben a Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatásából az is kiderült, hogy a zenész védője útján január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben halasztást kért a szabadságvesztés büntetés megkezdésére. A halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, és amíg ez megtörténik, addig a mocsai zenésznek nem kell bevonulnia a rácsok mögé. 

Lajcsi most a Tények Pluszban adott interjújában elmondta, hogy nem menekül senki elől, rengeteg olyat olvasott a médiában, amelynek nincs valóság alapja. 

Én soha nem mondtam, hogy 15- én bevonulok. Ez, hogy egy téves információ gellert kapott, ezt tudom erre mondani

 – nyilatkozta, hozzátette, hogy a törvényes helyzet lehetőséget adott arra, hogy ne kelljen most bevonulnia. Ügyvédje egészségügyi állapotával kapcsolatban elmondta, hogy ez egy közvetlen életveszélyes helyzet.

– Az orvosi dokumentációt, szakértői véleményt benyújtottuk a bíróságnak, megfelelő módon halasztást kérve a bíróságtól. Jelen pillanatban ez a helyzet áll fenn, tehát a bíróság függőben tartja a szabadságvesztés végrehajtását – mondta ügyvédje.

– Ez az életveszély csak esetenként áll fent, bizonyos helyzetekben. Valószínű, hogy ezt a börtönkörülmények között nem tudják akceptálni – fogalmazott, majd arra a kérdésre, hogy valójában milyen állapot, betegség ez, nem kívánt válaszolni. Mint mondta, sokkal jobban örülne, ha nem lennének egészségügyi problémái, szívesebben lenne bent. Hozzátette, ezeknek a problémáknak a forrása egyértelműen az elmúlt 7-8 évből eredeztethetőek.

Azt is elmondta, mit keresett a Vértesben. Azért láthatták a Vértes és a Gerecse találkozásánál Csákvár, mert jó levegőre volt szüksége, feszélyezettnek érezte magát.

Fel akartam már robbanni, mert annyi mindent olvastam

– fejtette ki a zenész, majd hozzátette, ha el akart volna tűnni, akkor azt már korábban többször is megtehette volna, azonban ez meg sem fordult a fejében. Pedig az interjúadásra menet kapott rajongójától olyan támogató üzenetet, hogy szívesen elbújtatnák, ha arról lenne szó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában