Motiváció

2021.12.18. 19:57

Viszlát, felhőtlen boldogság! Esztergályos Patrik az Exatlon-aranyért száll harcba

Esztergályos Patrik minden eddiginél eltökéltebben vág neki az Exatlon Hungary All Starnak. A fiatal sportoló elárulta, lélekben mit visz magával Dominikára.

Sz. A.

Esztergályos Patrik nagy célokkal érkezik az Exatlon Hungary All Starba

Forrás: TV2

Ahogy arról beszámoltunk, Esztergályos Patrik korosztályos világ- és ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőrözőnk visszatér az Exatlon Hungary-be. A Dominikai Köztársaságban ugyanis ezúttal egy All Star versenyt rendez a TV2, az elmúlt három évad legjobbjaival. Közülük pedig természetesen nem hiányozhat az első szezon férfi bajnoka sem. Patrikkal a közelgő versenyről és az ottani terveiről, céljairól beszélgettünk. No és persze arról, miért vállalta a nem mindennapi kihívást.

– Úgy érzem, maradt még bennem erő, energia, lehetőség. Nyilván ez alakulhat máshogy is, hiszen most a legjobbak jönnek vissza, de ez motivál is. Tudom, hogy alakulhat máshogy a végjáték, mint anno. Persze addig nagyon hosszú, rögös út vezet, de ha az akarat megvan, akkor ennek sikerülnie kell – utalt Patrik a 2019-es döntőre, amelyben végül a második helyen, végzett. Bízik viszont mindabban, amit Tatán Partali Csabáéktól tanult a vívópáston, amit az élettől kapott... És ezúttal nem hagyja majd, hogy az aranyérmet kihúzzák a zsebéből, sőt, azért küzd, hogy „visszacsúsztassák” azt a zsebébe.

 

A fiatalember azt is elárulta, hogy mivel pontosan tudja, mi vár rá, nem tart semmitől. Tisztában van vele, hogy érzelmi hullámvölgyek is várnak rá, rájuk:

Sokszor vagyunk lent, néha-néha fent.

A versenytársaival való találkozást is nagyon várja már a tatai sportoló, ahogy azt is, hogy harcba szálljanak a különböző nyereményekért. Mint mondta, a csillagjátékokban most keményebben fog harcolni, hogy ki is élvezhesse, hogy Dominikán van.

Esztergályos Patrik anno szó szerint berobbant az Exatlonba
Forrás: TV2 Sajtószoba

– Játszani megyek ki, és hogy élvezzem a játékot. A Kihívók közül többekkel még nem futottam, így például Herczeg-Kis Bálinttal, Novák Zalánnal, Rozs Gerivel, így ezekre a futamokra is nagyon várok. De a többi játékossal is várom az újabb találkozást a versenypályán, mert azokról pedig, akikkel versenyeztem, tudom, hogy tudnak robbantani – részletezte az exatlonista, aki szerint pont karácsonykor indulni nem kis lélektani kihívás. Nem csak ez viselheti meg azonban lelkileg a versenyzőket. Neki a szeretteit, a barátait, azokat lesz a legnehezebb itthagynia, akik nap mint nap támogatták.

És a felhőtlen boldogságot

– tette hozzá, utalva arra, hogy az embert folyamatosan érik olyan impulzusok, amelyektől boldog lesz, de Dominikán a napok, izgalom, pozitív ingerek ide vagy oda, monotonná válnak. És éppen akkor kell nagyon jól teljesíteni. Erre fejben is fel kell készülni. Vissza is kérdeztünk, lélekben mit visz magával Patrik ezekre a nehezebb napokra.

Esztergályos Patrik és Huszti Kata az Exatlon 2019-es döntőjében
Forrás: TV2 Sajtószoba

– Nekem sok pluszt ad, hogy sokan bíznak bennem, sokan szurkolnak. A volt gimimből, a tatai reformátusból, a volt általános iskolámból, a tatabányai Váciból is sok pozitív visszajelzést kaptam, és akkor ott van még a család, a barátok, akik mindig mellettem álltak, támogattak – részletezte. Persze azzal is tisztában van, hogy ezt a játékot pontokra és statisztikára játsszák.

– Eredményességet várok, teljesíteni szeretnék. Akarom a győzelmet, mert csak így tudunk előrelépni mind csapatban, mind egyéniben. A honvágyat pedig mindenkinek le kell majd győznie magában. Szerintem az fog nyerni, aki fejben a leginkább ott lesz a játékban, az Exatlonban – összegzett Esztergályos Patrik, akit a szintén Komárom-Esztergom megyei kötődésű fitnesszmodellel, Kocsis Alexandrával együtt január 3-tól láthatunk majd a képernyőkön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!