mulatós

2021.08.14. 18:11

„Azért nem lapulevéllel törlöm a fenekem” – halad a korral a jó Lacibetyár

A jó Lacibetyár Tardoson mesélt nekünk arról, milyen érzés visszatérni a közönség közé és hogy miért is olyan jó betyárnak lenni.

Sz. A.

A jó Lacibetyár Tardoson mesélt nekünk arról, miylen érzés visszatérni a közönség közé és hogy miért is olyan jó betyárnak lenni.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

A jó Lacibetyár ezen a héten Tardoson forgatta az Eszem-iszom, dínom-dánom legújabb részeit, ennek apropóján pedig mi is beszélgettünk vele. Először az került szóba, amikor a hetedhét országra szóló tatai betyárlagzi vendége volt három éve.

– Nem gyakori a betyárlakodalom, akkor Bujdosó betyárbarátom esküvőjén voltam Tatán. Ő a Kicsihuszár című videóklipemben is szerepelt egyébként. Jó volt a buli, barátokkal találkoztam – idézte fel a jó Lacibetyár, hozzátéve, hogy a közeljövőben úgy néz ki, nem is lesz ilyen nagy betyárparádé.

Az elmúlt időszak pedig a pandémia miatt végképp nem kedvezett az ilyesfajta eseményeknek, valljuk be... a mulatós sztár, mint mondta, ennek ellenére magányosan is megteremtette a maga szabadságát.

– Vidéken, erdők-hegyek között élek, de a barátok távolságát éreztem. De telefonon, facebookon elértük egymást, modernizálódott már annyit a világ. Azért az, hogy hagyományőrző vagyok, az nem azt jelenti, hogy lapulevéllel törlöm a fenekemet – jegyezte meg. Szóba került persze az is, hogy most már újra szabadabban élhet. Mint fogalmazott, felüdülés találkozni a közönséggel, és annak ellenére, hogy egyébként nem szereti annyira a sok fotózkodást, most szívesen tette ezt is. Hogy mit hoz a jövő, az más kérdés.

– Egy sötét alagútban vagyunk, és félek, hogy megint abba kell hagyni. Inkább legyen egy kellemes meglepetés, hogy nem, de most olyan bizonytalan az életünk – osztotta meg aggályait velünk a jó Lacibetyár, akit természetesen a betyárságról is megkérdeztünk, hogy mit is jelent számára mindez.

– Ezek a betyárok, akik viselik, mívelik ezt a hagyományt, összetartó közösség, van egy csorda, amihez tartozunk. Nincsenek vitáink.

A betyárság mindig a szabadságról szólt, nincs mit szégyellnünk, egy hagymányőrzést viszünk tovább. El kell jönni egy hétvégére egy ilyen csapattal enni, inni, mulatni egy ilyen csapattal,

és akkor azt fogod te is mondani, hogy igen, ehhez a csordához akarok tartozni – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában