Nb1

2023.09.22. 22:24

Első győzelmével elmozdult a kieső zónából a Mezőkövesd

Az előző idényben ezüstérmes Kecskemét otthonában aratta szezonbeli első bajnoki győzelmét a Mezőkövesd, amely a duplázó Stefan Drazic vezérletével gyűjtötte be a három pontot a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

MW

Hazai pályán kapott ki a Kecskemét az eddig nyeretlen Mezőkövesd ellen

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Kuttor Attila együttese ráadásul ennek a sikernek köszönhetően a sereghajtó pozícióból a már bennmaradó, tizedik helyre jött fel a tabellán. 

Ugyan a találkozó első nagy helyzetét a hazaiak hagyták ki, a folytatásban csak kapusuknak, Varga Bencének köszönhették, hogy megúszták kapott gól nélkül az első félidőt.

 A mezőnyben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, a kapu előtt azonban a Mezőkövesd volt veszélyesebb.

A fordulást követően a második játékrész közepén Drazic bolondította meg szinte a teljes hazai védelmet, ezzel szerzett vezetést a Mezőkövesd, amely innentől kezdve foggal körömmel, helyenként 11 játékossal a saját térfelének közepén védekezve őrizte azt. 

A 79. percben Drazic egyedül, a saját térfeléről indulva törhetett kapura, majd rendkívül pimasz módon megvárta, amíg ketten is utolérik, védőit pedig elfektette, mielőtt a kapuba lőtt.

A Kecskemét ugyan a hajrában is nagy erőkkel rohamozott, de ezen az estén minden helyzetet elpuskázott.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-0)
Kecskemét, v.: Csonka
Gólszerző: Drazic (63., 79.)
Sárga lap: Szuhodovszki (38.), Belényesi (48.), Vágó L. (62.), illetve Kállai (31.) 
Kecskeméti TE: Varga B. - Szabó A. (Szendrei, 81.), Belényesi, Szalai G. - Májer, Zsótér, Vágó, Szuhodovszki, Zeke - Pálinkás (Tóth B., 60.), Horváth K.
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai, Luki, Beriasvili, Pillár, Nahirnij - Brtan (Gomis, 64.), Cseke, Vajda S. (Cseri, 64.) - Da. Babunski (Nagy G., 83.), Drazic (Szalai J., 92.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában