Labdarúgó NB I

2023.08.07. 23:26

Hazai győzelemmel rajtolt a Kecskemét

Az előző idényben ezüstérmes Kecskemét 3-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának hétfő esti mérkőzésén.

MW

Archív-felvétel

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

A Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában csütörtökön a lett Rigával szemben kiesett kecskemétiek így hazai sikerrel kezdték az idényt, miután a Kl-selejtezőben szintén érdekelt, bajnoki címvédő Ferencváros elleni első fordulós összecsapásukat elhalasztották.

Az előző kiírásban ezüstérmes Kecskemét összességében jobban futballozott az első félidőben, mint a rivális, de a gólokra viszonylag sokat kellett várnia a hazaiakat lelkesen buzdító közönségnek. 

A Kisvárda az első harminc percben igyekezett fegyelmezetten védekezni, és alapvetően sikerrel is járt, a 35. percben azonban egymás után többször sem sikerült felszabadítania a vendégvédelemnek, ezt pedig megbüntette a hazai együttes: Szuhodovszki Soma 19 méterről óriási gólt rúgott a jobb felső sarokba. 

Percekig nem tért magához a vendégek hátsó alakzata, így hamarosan kétgólosra duzzadt a kecskeméti előny: Májer nagyszerű jobb oldali beívelését Pálinkás fejelte nagy erővel kapura, Petkovic kapus pedig nem tudott védeni, csak saját kapujába paskolta a labdát. A Kisvárda elsősorban Spasicnak köszönhette, hogy meccsben maradt, ugyanis a félidő hajrájában a szerb légiós húszméteres lövése után Varga Bence szerencsétlenül öklözött a labdába, amely így a kapu jobb sarkába vágódott.

Fordulás után nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe a csapatok, de jónéhány szabálytalanság tördelte a játékot. Amint kicsit megnyugodtak a kedélyek, úgy újra a futballé lett a főszerep, a játék pedig kiegyenlített képet mutatott. Mind a hazaiaknak, mind a vendégeknek volt gólszerzési lehetőségük, de a befejezésbe mindkét oldalon hiba csúszott. 

A találkozót végül a kecskemétiek hátvédje, Szalai Gábor zárta le, a hosszabbítás utolsó percében egy jobb oldali szöglet után volt jókor, jó helyen, így közelről a kapuba passzolta a lepattanó labdát. 

A Kisvárda nagyot küzdött, de pont nélkül távozott Kecskemétről, mert nem igazán bírt a vendéglátójával.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 3-1 (2-1)
--------------------------------------------
Kecskemét, 2523 néző, v.: Káprály

gólszerzők: Szuhodovszki (35.), Pálinkás (39.), Szalai G. (93.), illetve Spasic (45.)

sárga lap: Nagy K. (25.), Tóth B. (47.), Vágó (48.), Májer (81.), illetve Petkovic (38.)

Kecskeméti TE:
   --------------
Varga B. - Szűcs, Belényesi, Szalai G. - Májer (Ilyinbor, 86.), Vágó, Szuhodovszki, Kiss B. (Tóth B., a szünetben), Leoni - Nagy K. (Meszhi, 70.), Pálinkás (Horváth K., 64.)

Kisvárda Master Good:
   ---------------------
Petkovic - Kovacic (Alic, 79.), Jovicic, Széles - Cipetic, Lucas (Szőr, 79.), Ötvös (Körmendi, 66.), Vida - Czékus (Makowski, a szünetben), Mesanovic (Ilievski, 66.), Spasic

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában