szavazás

2020.01.26. 13:15

Bánhidi Bence lett a torna legjobb beállója

Bekerült az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába.

Malmö, 2020. január 19. Bánhidi Bence kapura lõ az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének második fordulójában játszott Magyarország - Szlovénia mérkõzésen a svédországi Malmõben 2020. január 19-én. A magyar válogatott 29-28 arányban gyõzött. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség

Fotó: Andreas Hillergren

A MOL-Pick Szeged játékosa volt a magyar együttes legeredményesebb tagja,

hét mérkőzésen 5 óra 30 percet töltött a pályán, és 42 lövésből 32 gólt szerzett.

Bánhidi a védekezésben is alapember volt, öt kiállítással, egy piros és egy sárga lappal zárta a tornát, amelyen a magyarok a kilencedik helyet szerezték meg.

A válogatottból a kapus Mikler Roland, a balátlövő Ligetvári Patrik és a jobbátlövő Balogh Zsolt is szerepelt a jelöltek között.

A szurkolók a torna okostelefonos alkalmazásában szombat éjfélig állíthatták össze az általuk legjobbnak tartott nyolcast, ugyanis a hét poszton kívül a legjobb védekező játékost is meg kellett nevezni.

A drukkerek véleményét negyven, az európai szövetség alkalmi szakbizottságának álláspontját pedig hatvan százalékban vették figyelembe a végeredmény vasárnapi kihirdetése előtt.

A torna honlapja szerint több mint 20 ezer szavazat érkezett.

A norvégok balátlövője, Sander Sagosen harmadik egymást követő Európa-bajnokságon került be az álomcsapatba, és minden bizonnyal ő lesz a gólkirály is, hiszen 65 alkalommal volt eredményes. A legértékesebb játékos a horvát Domagoj Duvnjak lett, a jobbátlövők közül pedig a Szegedet erősítő spanyol Jorge Maquedát látták a legjobbnak.

Az Európa-bajnokság álomcsapata:

----------------------------------

kapus: Gonzalo Pérez de Vargas (spanyol)

balszélső: Magnus Jöndal (norvég)

balátlövő: Sander Sagosen (norvég)

irányító: Igor Karacic (horvát)

beálló: BÁNHIDI BENCE

jobbátlövő: Jorge Maqueda (spanyol)

jobbszélső: Blaz Janc (szlovén)

a legjobb védekező játékos: Hendrik Pekeler (német)

a legértékesebb játékos: Domagoj Duvnjak (horvát)

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!