A méltóság hangja

2022.02.13. 12:18

Jótékonysági koncert a Magyar Hospice Alapítványért

Klukon Edit, Ránki Dezső, Presser Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és az Amadinda Ütőegyüttes lép fel azon a jótékonysági koncerten, amelyet február 16-án rendeznek a Zeneakadémia nagytermében.

A méltóság hangja című est bevételét az idén 30 éves Magyar Hospice Alapítvány javára fordítják - olvasható a Zeneakadémia honlapján.

A koncert első felében a zongoraművész-házaspár, Ránki Dezső és Klukon Edit előadásában a klasszikus kétzongorás és négykezes zeneirodalom gyöngyszemei hangzanak el. 

Műsorra tűzik Dukay Barnabásnak az alapítvány felkérésére írt ünnepi kompozícióját is.

A második részben Presser Gábor, Szakcsi Lakatos Béla és az Amadinda Ütőegyüttes (Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán és Váczi Zoltán) játszik. Az est kiemelt része az úgynevezett hangárverés, a közönség bevonásával születő improvizáció a zongoraművészek előadásában.

A művészek fellépésükkel, a közönség pedig a jegyek megvásárlásával támogatja a Magyar Hospice Alapítványt.

Borítókép: Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, zongorista és énekes, érdemes művész (Balogh Zoltán/MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában