Recirquel

2020.01.13. 15:59

Nagyszabású európai turnéra indul a magyar újcirkusz társulat (videó)

Idén 130 alkalommal mutatják be a My Landet.

Fotó: Bende Tamás

Svájcban, Franciaországban és Olaszországban is fellép a január 13-án induló és február közepéig tartó nagyszabású turnéja alatt a Recirquel.

A társulat a következő hetekben 12 városban összesen 20 alkalommal mutatja be a Párizs Éjjelt, valamint nagy sikerű cirque danse produkcióját, a My Landet. Utóbbi produkciót az idei évben több mint 130 alkalommal játssza a társulat Európa szerte.

A Recirquel tavaly tíz európai, illetve tengerentúli országban, valamint több rangos nemzetközi fesztiválon is bemutathatta produkcióit, amelyek között egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az új és méltán népszerű előadó-művészeti műfajt, a cirque danse-t képviselő alkotások – a Non Solus és a My Land.

A társulat ennek révén mára a második legkeresettebb magyar kulturális produkcióvá vált külföldön.

A társulat idén már januárban megkezdi nemzetközi turnésorozatát: január 13. és február 14. között Svájcban, Franciaországban és Olaszországban is láthatja a közönség a Recirquel produkcióit.

A következő egy hónapban 12 város színházában összesen 20 alkalommal mutatják be a My Land-et és a Párizs Éjjelt.

A 2018-ban az Edinburgh Fringe Festivalon debütált, és a kritikusok által legjobb produkciónak ítélt My Landnek Svájcban most lesz a premierje, míg Olaszországba februárban visszatérőként utazik a produkció. A Vági Bence által rendezett alkotás a kortárs táncot, színházat és cirkuszművészetet ötvözve kutatja az emberiség gyökereit, és állítja fókuszba az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot.

A produkció a műfajok közti határokat lebontva egyszerre idézi a kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt, valamint a kelet-európai artistaművészet lenyűgöző energiáit.

A társulat másik előadása, a francia fővárosban 2015-ben már nagy sikert aratott Párizs Éjjel most visszatér Franciaországba, ahol három városban öt alkalommal mutatják be. A produkció a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja a nézők elé, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival. A Müpa és a társulat közös produkciója a világhírű fotóművész, Brassaï jellegzetes világából merít inspirációt. A darabban artisták és táncosok keltik életre a korszak dekadens és fülledt erotikájú világát, felidézve a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét.

A turnét követően a magyar közönség legközelebb február első napjaiban találkozhat a Recirquel produkcióival a Müpa Fesztivál Színházában, amely a My Land és a Non Solus című alkotásokat tűzi műsorra.

A társulat tavasszal újra turnéra indul.

A Recirquel többek közt fellép Hollandiában, Belgiumban és ősztől kezdődően több mint hatvan alkalommal mutatja be a My Landet Franciaországban, a francia Nemzeti Színházak Szövetségének (Association des Scènes Nationales) tagszínházaiban.

A társulat idén ősszel új, a kortárs táncot és a cirkuszművészetet ötvöző, cirque danse produkcióval is jelentkezik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Borítókép: jelenet a Recirquel Párizs Éjjel című előadásából

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!