Célegyenesbe értek

2022.10.18. 19:18

Oroszlányban tartották a megye első szalagavatóját

Megtartották a megye első szalagavató ünnepségét, az oroszlányi Hamvas Béla Gimnáziumban 69 diák ünneplőjére tűztek szalagot.

W. Zs.

A szalag mellé számos útravalót kaptak a tanulók

Forrás: oroszlany.hu

Sáhóné Varga Katalin osztályfőnök diákjai a 12. a-sok, az angol tagozatosok; a 12. b osztályosok pedig Eichardt János osztályába, a német és általános tantervű csoportba járnak. Mindkét osztály két-két koreográfiával készült, amiket jó néhány héttel a debütálás előtt már elkezdtek betanulni a diákok, Zajácz Edina táncpedagógus, koreográfus segítségével.

Elsőként Lazók Zoltán köszöntötte a végzős diákokat, akik, talán nem túlzás azt állítani, életükben először mérföldkőhöz érkeztek. A városvezető arra emlékeztetett köszöntőjében, hogy mindannyian egy elismert iskola diákjai, akik bizonyára tudják, hogy a jó hírnevet csak áldozatos munkával lehet fenntartani.

– Álltak itt nagy elődök, akik sokra vitték az életben, és sajnos olyanok is, akiknek nem valósultak meg az álmaik. Álmaitok beteljesüléséhez az önkormányzat és magam nevében is kívánok sok-sok szerencsét, jó egészséget és kitartást! – mondta útravalóul a városvezető.

Dr. Radványiné Varga Andrea igazgató azt emelte ki ünnepi beszédében, hogy a gimnázium elsődleges feladata az általános műveltség elsajátíttatása, az érettségire, a továbbtanulásra való felkészítés. Úgy fogalmazott, hogy a mai nap is jelez valamit.

– Célegyenesbe értünk. A több éves munkát egy sikeres érettségivel kell befejezni, és ehhez már alig pár hónap van hátra – emelte ki beszédében  az intézményvezető.

Mint az hagyomány, az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat, amelyek búcsúztatnak a gyerekkortól, a diákévektől és figyelmeztetnek a közelgő vizsgákra. Az avatási ceremóniát hagyományosan a végzősök műsora követte: csodálatos ruhákban előadott keringőnek, bajor sörtáncnak és rock and rollnak tapsolhatott a több száz fős közönség.

Az iskolába 278 tanuló jár. A Hamvas a bányászváros egyetlen gimnáziuma, 1960-tól működik. A tanulók nagyobb része továbbtanul, 1997-ben teljesen átépítést követően nyerte el mai formáját. A német és az angol tagozat kiváló, de a természettudományok terén is egyre több elismerést szereznek az oktatási intézmény tanulói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!