Időjárás

2022.03.16. 05:46

Csapadékos, szeles idő lesz hétfőn estig

Sok lesz felettünk a felhő, de reggel a Dunántúlon, később inkább már csak a délnyugati megyékben lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőtakaró, majd a késő délutáni óráktól egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. 

A Dél-Dunántúl kivételével többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegységben, kiemelten a borsodi és zempléni részeken havas eső, vizes, tapadó hó hullhat. A délelőttig lehulló hó napközben síkvidéken elolvad, tartósabban megmaradó hó a hegyekben lehet. A csapadékzóna súlypontja napközben az északkeleti, keleti megyékre tevődik át, mögötte néhol kialakulhat zápor, majd késő délután mindenütt megszűnik a csapadék. 

Az északiasra forduló szelet nagy területen erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 16 fok között valószínű, délnyugat felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Az északkeleti országrész tartósabban csapadékos részein mindössze 5 fok körül alakul a csúcsérték. Késő estére –2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!