Ranglista

2024.01.09. 11:15

A világ legjobb úti céljai közé sorolták Budapestet

A világ legjobb úti céljai közé sorolta Budapestet a Condé Nast Traveler, az egyik vezető nemzetközi utazási médium év végi ajánlásában. A rangos elismerés azért is fontos, mert így a magyar főváros még nagyobb népszerűségre tehet szert a külföldiek körében – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel.

MW

Magyarország fővárosa is bekerült a világ 24 legkiemelkedőbb látnivalóinak listájára

Forrás: MTVA

Fotó: Bizományosi: Jászai Csaba

Kiemelték, hogy 

idén Magyarország fővárosa is bekerült a világ 24 legkiemelkedőbb látnivalóit felsorakoztató Condé Nast Traveler év végén megjelentetett listájára, amely a világ különböző helyein élő újságírók közreműködésével készül. 

Budapest olyan úti célok mellett szerepel, mint Francia Polinézia, Mauritius vagy épp az Ausztráliában lévő Kimberley-régió. Továbbá a 24-es keretben Budapesten kívül csak 3 további európai úti cél szerepel: a görögországi Kükládok, Koszovó és az Egyesült Királyság Yorkshire-régiója.

Az ajánlásban kiemelik a magyar fővárosra jellemző egyedi építészeti stílusokat, termálfürdőket, és többek között olyan turisztikai attrakciókat állítanak fókuszba, mint a Lánchíd, a Magyar Zene Háza és a Nemzeti Atlétikai Központ

 – írták.

Felidézik, hogy Magyarországra nem először figyel fel a világsajtó. 

Tavaly Budapest előkelő helyen szerepelt a Time magazin ajánlott úti céljainak listáján.

 A brit Mirror magazin hasábjain pedig Európa legjobb fürdői között kapott helyet a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, valamint a Hévízi-tó. Tokajt pedig a világ legjobb kiemelt települései közé választotta az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO). Ezek az elismerések és ajánlások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a korábbiaknál is több turista látogasson el a magyar fővárosba – közölte az MTÜ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában