Bulvár-celeb

2024.04.10. 09:00

Ötnapos hétvége? Mutatjuk, mikor lesz ekkora szerencséje

Íme, a jövő évi pihenőnapok listája. Ledolgozós szombatok is lesznek bőven.

MW

Ismét lesznek hosszú hétvégék, amikor együtt lehetünk a családdal

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A nemzetgazdasági miniszter Magyar Közlönyben megjelent rendelete szerint 2025-ben három pihenőnapunk is lesz, azonban három hétvégi munkanappal is számolni kell – adta hírül a Magyar Nemzet.

  • Május elseje csütörtökre esik, a pénteket megkapjuk pihenőnapnak, ezt azonban május 17-én, szombaton le kell dolgozni.
  • Szintén csütörtökre esik az október 23-i nemzeti ünnep is. Utána a péntek pihenőnap, de ezért cserébe október 18-án szombaton be kell mennünk dolgozni. 
  • A legjobb hír: jövőre a harmadik pihenőnapunk december 24-e, szerdára esik, így az utána következő két karácsonyi ünnepnappal ötnapos lesz a hétvége. Szenteste napját december 13-án, szombaton kell ledolgozni.
Lesznek ledolgozós szombatok is
Forrás: Shutterstock

A jövő évre szóló terveinkhez nem árt tudni, hogy március 15. és mindenszentek (november 1.) is szombatra esik. A húsvétot április 18–21. között ünnepeljük, pünkösdhétfő emiatt június 9-re kerül. 

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20. szerdára esik,  2026 pedig valószínűleg hosszú hétvégével kezdődik, ugyanis csütörtökön lesz január 1. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában