Gazdaság

2009.08.28. 13:25

Kiss Péter: Nem lehet várni a csodára, elébe kell menni

Az idei immár a 16. a Vértes Expo kiállítások és vásárok sorában.

Mórocz Károly

  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bencsik János (balra) és Kiss Péter az ÉDV Zrt. standjánál (Fotó: Prokl Violetta)
[/caption] Tatabányán, a régió leglátogatottabb gazdasági vásárán a korábbi évekhez képest most egy nappal rövidebb ideig - péntekről vasárnapig - várják a látogatókat. A kiállítók száma is megfogyatkozott.

Pénteken mindenki belépő nélkül látogathatta a Vértes Expót. Ennek is köszönhetően nagy volt a tömeg a hőség ellenére már a délelőtti óráktól.
A város polgármestere, Bencsik János - aki az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának is tagja -, köszöntőjében  azt hangsúlyozta, hogy a hazai gazdaság dinamizálásához véradásra, azaz a központi kormányzat által végrehajtandó belső piacélénkítésre van szükség. A következő kormánynak az elődjéhez képest sokkal nagyobb figyelmet kell fordítania a fűtéskorszerűsítéssel egybekötött épület-felújítási programok hatékonyságának növelésére, a megújuló energiaforrásokban rejlő hazai lehetőségek jobb kihasználására, valamint egy új nemzeti lakásprogram elindítására.

Schvarcz Tibor, Tatabánya országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy az első és a mostani Vértes Expót volt a legnehezebb megszervezni. Örvendetesnek tartja, hogy a Szent Borbála Kórház szűrőprogramjával jelen van az expón, nyilván nagyon népszerű lesz a vásárlátogatók körében.

Kiss Péter társadalompolitikai miniszter nyitotta meg hivatalosan a Vértes Expót. Felhívta a figyelmét a jelenlévőknek arra, hogy az épített és a szellemi infrastruktúra egyaránt jelen van Tatabányán. Ez garancia lehet arra, hogy mihamarabb megtörténhessen a kilábalás a válságból. A receptet érdemes követnie az országnak is, hiszen az ipari-gazdasági kultúra és a szervező együtt lehet csak az alapja a fejlődésnek. Mint mondta: nem lehet várni a csodára, elébe kell menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!