Őfelsége

2022.11.24. 18:31

Szomorú vb-rekordot vitt magával a sírba II. Erzsébet

A 2022-ben elhunyt II. Erzsébet nem csak a második leghosszabb ideig regnáló uralkodó, valamint az Egyesült Királyság leghosszabb ideig regnáló királyi fensége volt. Talán kevesebb tudják, de a futball-világbajnokságok kapcsán is kötődött a nevéhez egy rekord.

Kemma.hu

93 FA Kupa, 67 Bajnokok Ligája, és 21 labdarúgó-világbajnokság − II. Erzsébet az élete során ennyi futballal kapcsolatos, nagyobb rendezvényt élt át, követhetett. És valószínűleg követett is, ugyanis a balmorali kastélyban, szeretett rezidenciáján kislányként ő volt a családi kapus. Akkor szeretett bele a fociba, ahogy a Marca írja. 

Az első labdarúgó-világbajnokságot 1930-ban rendezték. Akkor a kis Erzsébet akkor négyéves volt. Most alig két hónappal a katari vb előtt hunyt el, 96 évesen, vagyis végetért az az időszak, amikor elmondhattuk: az angol királynő idősebb, mint a futball-világbajnokságok (rendszere), és hogy uralkodása alatt rendezték meg az összes vb-t. Érdekesség, hogy 1966-ban ő adta át a házigazda vb-győztes angoloknak a trófeát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!