A győztesek sorsa

2022.11.22. 10:00

A vb-átok újra lecsap? A megyei MLSZ-vezér szerint ezt most megúszhatják a franciák

Khéner Lászlót, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatóját faggattuk, hogy ki lehet a világbajnokság győztese, meglepetéscsapata és legjobb játékosa.

Herczeg István

A franciák a dohai edzésen

Forrás: Equipes de France de Football/Facebook

Fotó: Simon Morcel

− Ki nyeri a világbajnokságot?
– Nagyon nehéz előre megjósolni, pillanatnyi formák döntenek, illetve, hogy ki milyen fizikai állapotban lesz a vb alatt. Általában európai csapatoknak szurkolok, személy szerint a németeknek és a spanyoloknak, bár érzésem szerint Franciaország nyerheti meg a világbajnokságot. Titkos favorit nálam már évek óta Belgium is.

− Melyik csapat okozhatja a legnagyobb meglepetést?
− Minden világversenyen van olyan nemzeti csapat, amely meglepetést okoz. Talán most Svájcot mondanám, amely egy nagyon jól szervezett csapat és a torna során okozhat a nagyoknak meglepetést.

− Ki lehet a torna legértékesebb játékosa?
– Sok fiatal tehetséges játékos tűnt fel az utóbbi időben. Nekem nagyon tetszik a Barcelonában futballozó Pedri játéka, ő lehet az egyik olyan tehetség, aki most még jobban fókuszba kerülhet.

Megtörik a vb-átkot?
Érdekesség egyébként, hogy ha a franciák nyernek, akkor megtörik az átkot. Lassan ugyanis szokássá válik a világbajnokoknál, hogy a következő vb-n már a csoportkörben kiesnek. Erre TikTok-videóban maga a FIFA hívta fel egyébként a figyelmet. Ehhez az első lépés, ahogy az menetrendünkben is nyomon követhető, a 22-i, ausztrálok elleni meccs lehet.

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!