Nincs kifogás

2018.10.13. 07:18

A rövid hatótáv nem lehet akadálya az elektromos autók elterjedésének

Az elektromos autók viszonylag rövid hatótávolsága nem lenne akadálya mindennapi használatuknak és tömeges elterjedésüknek – állapította meg saját statisztikái alapján a HUK Coburg biztosító társaság.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dmytro Zinkevych

A HUK Coburg 35 ezer gépjármű nyolc hónapi, 25 millió alkalommal történt használatát elemezve arra a megállapításra jutott, hogy az idén január-augusztusban 47 százalékuk egyetlen egy napon sem tett meg 250 kilométer utat: ez az a távolság, amelyet a jelenleg kapható elektromos autók átlagosan meg tudnak tenni egy feltöltéssel. A vizsgálati periódusban az autók 53 százaléka által megtett utaknak mindössze egy százaléka volt hosszabb 250 kilométernél.

Az átlagosnak tekinthető rövid és közepes távolságokon tehát valójában nincs akadálya az elektromos autók tömeges használatba vételének, mivel a járművek viszonylag rövid hatótávja és a hiányos töltési infrastruktúra hiánya nem okoz problémát

- foglalta össze a felmérés megállapításait Jörg Rheinländer, a HUK Coburg igazgatótanácsának tagja. Rámutatott: átlagos használat esetén az elektromos autókat otthon lehet tölteni.

Az elemzés a biztosító társasággal valós időben megosztó berendezéssel felszerelt járműflotta adatai alapján készült. Egyes biztosító társaságok díjfizetési kedvezményeket nyújtanak azoknak a járművezetőknek, akik lehetővé teszik számukra közlekedési adataik rögzítését és vezetési szokásaik elemzését.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!