Járvány

2020.04.27. 12:30

Mesebeli sikerszámokkal hasít a Zoom videós szoftver

Dőlnek a panaszok az online konferenciaszoftverre, de úgy tűnik, semmi nem akadályozza meg az üzemeltetőket abban, hogy minden idők egyik legnagyobb növekedését hozzák össze.

Mindenre használják már, iskolai távoktatástól zenei produkciókig, értekezletektől baráti találkozókig. Az otthonukba szorult felhasználók ötletes hátterekkel is kísérleteznek (mint ismert, virtuálisan cserélhető a telefonálók háttére), poénos helyzeteket osztanak meg, legújabban rendkívül kapós szexpartikat szerveznek a videó-konferenciaszoftveren.

Mára a Zoom találkozóinak-társalgóinak száma meghaladta a 300 milliót, ami 50 százalékos ugrás az előző havi 200 millióhoz képest és őrült növekedés a decemberi 10 millióról.

Bírálói (joggal) nem hallgattak el, a The Verge jegyezte meg, hogy még a hivatalos blogbejegyzésük is ellentmondásos. Nem egyértelmű, hogy ennyi beszélgetést, vagy ennyi felhasználót tudhatnak magukénak.

Bárhogyan is, minden biztonsági és adatvédelmi hiányosság ellenére egyre többen használják, s a szoftvert tényleg kényelmes használni: közepes vagy gyenge adatátvitel esetén is korrekt kapcsolatot nyújt tizenvalahány résztvevőnek is.

A cég erre a hétre ígéri az új Zoom 5.0 frissítés kiadását, amely alapértelmezés szerint jelszavas védelmet, továbbfejlesztett titkosítást, nagyobb biztonságot ígér.

Ahogy a járvány napjai nőnek, úgy emelkedik a Zoom tábora is, mind többen ismerik fel az általa nyújtott kényelmi szolgáltatások előnyeit.

Az Egyesült Királyság parlamentjében a brit törvényhozók április 22-én hétszáz éves hagyományt szakítottak meg, mikor a Zoomot behozták a parlamentbe: ötven képviselő volt fizikailag jelen az ülésen, százhúszan pedig a konferenciaszoftver segítségével csatlakoztak.

First glimpse at how the semi-virtual parliament will work tomorrow.

Complete with video screens for Speaker, MPs and social distancing markers in the voting lobbies.

📸: UK Parliament/Jessica Taylor pic.twitter.com/ktxYsAx8Ji

— Aubrey Allegretti (@breeallegretti) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">April 20, 2020

A Zoom-parlament az azonnali kérdésekkel startolt. Persze nem ment minden zökkenőmentesen: egyes képviselők mögött igencsak tréfás otthoni hátterek bukkantak fel, akadt, aki bénázott és képtelen volt csatlakozni.

A vírusból még lábadozó Boris Johnson miniszterelnököt Raab külügyminiszter helyettesítette. Kommentárok szerint egy rendes ülésen igen kemény ütésekre számíthatott volna, de az online hívások technikai botladozásai és a szinte üres ülésterem miatt simán vette az akadályokat.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!