Boldogít a pénz?

2020.01.08. 16:11

Hatalmas összeget osztogat csupán a követéséért egy milliárdos

Egymilliárd jent (2,7 milliárd forintot) oszt szét Twitter-követői között a kattintásért egy dúsgazdag japán.

Forrás: Shutterstock

Maezava Juszaku japán milliárdos úgy fogalmaz, „társadalmi kísérlet” keretében osztja a pénzt, hogy

megnézze, boldogabbá teszi-e a felhasználókat a pénz.

A fejenként 1 millió jennel (2,7 millió forinttal) gazdagodó 1000 embert azon követői közül választja ki véletlenszerűen a milliárdos, akik megosztották egy január 1-jei Twitter-bejegyzését.

ZOZOTOWN新春セールが史上最速で取扱高100億円を先ほど突破!!日頃の感謝を込め、僕個人から100名様に100万円【総額1億円のお年玉】を現金でプレゼントします。応募方法は、僕をフォローいただいた上、このツイートをRTするだけ。受付は1/7まで。当選者には僕から直接DMします! " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#月に行くならお年玉 pic.twitter.com/cKQfPPbOI3

— Yusaku Maezawa (MZ) 前澤友作 (@yousuck2020) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">2019. január 5.

„Ez egy komoly társadalmi kísérlet” – mondta Maezava YouTube-videójában, hozzátéve, hogy reményei szerint a kezdeményezés a tudósok és a közgazdászok érdeklődését is felkelti.

A 44 éves üzletember, aki tavaly novemberben 900 millió dollárért adta el a Zozo online divatkereskedését, elmondta, hogy rendszeres felmérésekkel fogják nyomon követni a kiosztott pénzek hatását.

Maezava, aki

a SpaceX 2023-ra tervezett Hold-körüli utazásának első magánügyfele,

szívesen költ drága műtárgyakra és sportautókra, de előszeretettel foglalkozik olyan elméletekkel, mint például egy pénz nélküli világ gondolata.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!