Miss Universitas: Íme, a legszebb egyetemista lányok. Fotók!

2010. október 27. 22:09 Mudri Anna

Tatabánya | Tatabányán, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája látta vendégül szerda este az ország leggyönyörűbb főiskolás és egyetemista lányait. A hatodik Miss Universitas szépségverseny döntőjére nyolcan jutottak be. A legszebbnek Sefcsik Seilát taláták.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Szépek és okosak. A Miss Universitas szépségverseny nyolc döntős lánya Tatabányán, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolján mutatkozott be. A lányok nemcsak szépségükkel, de eszükkel is elkáprásztatták a közönséget. A versenyre eredetileg mintegy 150 lány jelentkezett. A nyár végi középdöntő után tizenhármukra lehetett szavazni a www.ckm.hu oldalon, közülük a nyolc legszebb lány került a szerda esti, tatabányai döntőbe.

Elsőként utcai ruhában mutatkozott be Nagy Rita, Szegfű Mónika, Kozits Szabina, Boncz Brigitta, Dorner Anikó, Farkas Nikoletta, Sefcsik Seila és Kovács Katalin a MÜTF aulájában kialakított kifutón. Másodszorra a férfiak legnagyobb örömére bikiniben vonultak fel a lányok, majd egy-egy bemutatkozó interjút és érvelést hallhattunk tőlük. Végül elegáns koktélruhában mutatták meg szépségüket.

A verseny előtt IQ és műveltségi tesztet is kitöltöttek, amelynek eredményét a zsűri figyelembe vette.

A bemutatkozás után a zsűri hosszasan tancskozott, nehezen hozták meg döntésüket. Végül megszületett a végeredmény: a verseny különdíjasa Farkas Nikoletta lett, a CKM honlapján rá adták le a legtöbb szavazatot. A legjobb IQ-teszt és legjobb érvelés különdíját a házigazda indulója, Kovács Katalin vihette haza.

A közönség azonban terméstesen leginkább arra volt kíváncsi, ki lesz a Miss Universitas 2010-ben. A verseny harmadik helyezettje, a második udvarhölgy a közönség legnagyobb örömére a MÜTF hallgatója, Kovács Katalin lett. A második helyezettnek, azaz az első udvarhölgynek az idén Nagy Ritát, a Corvinus Egyetem hallgatóját választották.

2010-ben a leggyönyörűbb egyetemista lánynak Sefcsik Seilát, a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatóját találta a zsűri, így ő képviselheti hazánkat Szöulban a Miss World Universitas versenyen. A királynő és udvarhölgyei pedig automatikasan részt vesznek a Királynő szépségverseny középdöntőjében, ahonnan a Miss World, a Miss Earth és a Miss Universum Hungary győztese kerül ki.

Az utcai ruhás és bikinis felvonulás képeit ITT tekinthetik meg.

A koktélruhás bemutatóról és a koronázásról készült képeket ITT nézheti meg.

Segítenek az iszapkárosultaknak

A verseny egyik bírája, Kósz Zoltán olimpikon vízilabdázó, a MÜTF sport nagykövete a verseny előtt nemes felajánlást tett. Az elmúlt három olimpia bajnok vizilabdázói és edzői aláírásával ellátott labdát bocsátottak árverésre. A felajánlásból a kolontári Táncsics-iskola diákjait látják majd vendégül. A www.mutf.hu oldalon november 19-ig lehet licitálni.

A lányok bemutatkozó szövegei és érvelései

Nagy Rita Corvinus Egyetem, nemzetközi tanulményok szak, MSC:

  Nagy Rita Nagy Rita

- Szerintem lényeges, hogy a magyarok külföldre is elvigyék hazánk jó hírét.
Gyerekkorom óta színház- és kultúrabarát vagyok. A saját kultúránkkal önmagunkat helyezzük el a világban. A mások kultúrájának isemrete az elfogadást segíti. A kultúra az életünk része, ezért mindig aktuális. Friss példát mondok: az 56-os évforduló kapcsán a 4/6-os villamos ismeretterjesztő szövegei nagyon jók voltak szerintem. A kultúra elterjesztésében idegenvezetőként talán én is részt tudtam venni.

Szegfű Mónika, Győri Széchenyi István Egyetem:

  Szegfű Mónika Szegfű Mónika

- Építészmérnöki szakon tanulok, mélyépítésre szeretnék szakosodni. Már gyerekként is a férfias munkák vonzottak, rendőr szerettem volna lenni, majd a középiskolában döntöttem a mérnöki szakma mellett.
A közlekedésbiztonság a balesetek elkerülése miatt lényeges. Az Unió is kiemelten foglalkozik a kérdéssel. A tömegközlekedésben a közútival szemben a vasúti közlekedést kell erősíteni. Ha viszont a közúti közlekedést nézzük, akkor a szabályok betartása és az egymásra figyelés hozhat javulást. Hiszen 46 százalékban vétlen az áldozat. A tudatosítás jó irányba megy.

Kozits Szabina Corcinus Egyetem, élelmiszermérnök szak:

  Kozits Szabina Kozits Szabina

- Ezen a versenyen ízelítőt kapok a szakmáról, de a legfontosabb mégis az egyetem.
A saját életemben igyekszem egészségesen táplálkozni. Figyelek a megfelelő folyadékmennyiségre, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok. Szerintem az egészséges táplálkozás mindameleltt nem azt jelenti, hogy valamit nem fogyasztunk, hanem az arányok betartását. Különösen, mert a nyugati államokban egyre több olyan halálok jelenik meg, amely a helytelen táplálkozásra vezethető vissza.

Boncz Brigitta Corvinus Egyetem nemzetközi igazgatás szak:

  Boncz Brigitta Boncz Brigitta

- Jog és közigazgatási tantárgyakat hallgat. A szépségipar egyfajta hobbi. Szerintem az okosság fontosabb a szépségnél. Szabadidőmben táncolok, sportolok, verseket mondok. Színjátszó iskolában tanultam.
A család szoros összefüggésben van a társadalommal. A család olyan, mint egy sejt. Ha beteg, akkor az egész társadalom beteg. Napról napra szembesülünk a kereskedelmi médiában a tragédiákkal, például egy csecsemőgyilkossággal. De csak a végeredményről van szó, de a megelőzésről nincs. Holott az a legfontosabb.

Dorner Anikó Óbudai Egyetem ipari rendsezrfejlesztő szak:

  Dorner Anikó Dorner Anikó

- Minőségirányítási mérnök szeretnék lenni. Ha komolyabb eredményt elérek, akkor foglalkozom majd a továbblépéssel. Szabadidőmben konditerembe járok.
A sportos élet már gyerekkoromtól részesem, hiszen sokat túráztam, a családom szakosztályba is jár. Kézilabdáztam, táncoltam, hastáncoltam, pingpongozok. Sokan nem sétálnak, mert "nincs idejük". Holott ha sétálnának, kerékpárral közlekednének, már jobb lenne. A közös, társas sportolás talán jobban megszeretteti az emberekkel a mozgást.

Farkas Nikoletta Debreceni Egyetem, angol szak:

  Farkas Nikoletta Farkas Nikoletta

- Angol tanárnak tanulok, de a tolmácsolás is érdekel. Később, ha szeretnék a szépségiparral foglalkozni, akkor ez a verseny jó alap lesz. Szabadidőmben sportolok, bulizok.
Internetet mindenkinek: Angol szakosként naponta használom a netet. Egyrészt hétről hétre szépirodalmat olvasok, és gyakran csak elektronikusan találom meg őket. Az internet mára a legelterjettebb telekommunikációs eszköz. Szerintem a mobilinterneteket kell elterjeszteni, és netkávézókat létrehozni.

Sefcsik Seila, Budapesti Gazdasági Főiskola, reklámszervező szakmenedzser:

  Sefcsik Seila Sefcsik Seila

- Korábban modellkedtem, de abban már nem találom meg önmagam, ezért jelentkeztem profilváltásként egy szépségversenyre.
Ambíciózus nőnek tartom magam, a céljaimat később az anyasággal kell összeegyeztetnem. A családi és szakmai pozitív energiák egymást erősíthetik. Nagy segítség lehet a nőknek, ha gyermekbarát munkahelyet találnak, ahol például egy nagyvállalat óvodát üzemeltet.

Kovács Katalin, MÜTF kereskedelmi és marketing szak marketing kommunikáció:

  Kovács Katalin Kovács Katalin

- Korábban még soha nem vettem részt ilyen versenyen, de jól éreztem magam. Ez egy jó buli. Nem a szép vagy okos kérdés a lényeg, hanem a kisugárzás. Szabadidőmben túrázni, olvasni szeretek.
Nagypapámnak köszönhetően már korán megszeretteték velem az olvasást. A könyvek vége jön el, úgy érzem, ebben a civiluzációs világban. Az internet tény, hogy képessségeket fejleszt, de függővé és manipulálhatóvá teszi a társadalmat. Éppen ezért kell megmenteni a könyvet, mint kincset. A gyerekekkel lehet megszerettetni az olvasást.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Miss Universitas: Íme, a legszebb egyetemista lányok. Fotók!

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Fantasztikus: így döntik meg az ugrókötelezés világrekordját (videó)

Fantasztikus: így döntik meg az ugrókötelezés világrekordját (videó)

Alig egy perc alatt 225-ször szökkentek egy japán iskola nebulói.

Gyönyörű, de hátborzongató lenne a vizes apokalipszis New Yorkban

Látta már a Nagy Alma lagúnáit? Most megmutatjuk.

Elképesztő gesztust tett Dél-Szudán felé Ferenc pápa

Félmillió dollárral vagyis kb. 138 millió forinttal támogatja az országot.

Mintha vb-t nyertek volna – interjú az andorrai kapussal

Mintha vb-t nyertek volna – interjú az andorrai kapussal

„Reggeltől egy építkezési vállalatnál dolgozom az irodában, délutántól estig pedig heti négy-öt edzésem van.”

Elbűvölő hölgy lehet az első női NFL-játékos? – KÉPEK

Olyat ért el, amit korábban senki, de komolyabb céljai is vannak • Kosárlabdában sem utolsó!

Real Madrid: őrült ajánlatot csap le az asztalra CR?

A portugál tényleg menni akar, nem csak több pénzt szeretne. Állítólag már a terve is megvan…

F1: Akár vissza is vonulhatok az év végén – Hamilton

F1: Akár vissza is vonulhatok az év végén – Hamilton

A háromszoros világbajnok pilóta már korábban is szóba hozta a befejezés lehetőségét.

Hertha: A siker csak egy pillanat. Ha hátradőlsz… – Dárdai

„Légy mindig magabiztos. Olyat kérj a csapatod tagjaitól, amit tudsz, hogy biztosan meg tudnak csinálni.”

Real: CR még a tárgyalás előtt befizeti az adóhátralékát

A madridi játékos előremenekül, és megfogadja a királyi klub jogi csapatának tanácsát.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér