Hullámvölgy

2024.04.24. 21:03

Nem tudtak kimászni a gödörből az oroszlánok

Sorozatban már a harmadik vereségét szenvedte el az OSE-Lions csapata az alsóházi rájátszásban.

Bottka Szabolcs

Ki kell találnia valamit Váradi Kornélnak, hogy kimásszanak a gödörből

Fotó: Flajsz Peter

Az összecsapás eleje gyengén indult az oroszlánok számára. A nyitónegyed első három percében az Oroszlány kosarasai többször tettek kísérletet a pontszerzésre, azonban hatásosnak nem bizonyultak az offenzíváik. A meccs ezen szakaszáig mindegyik dobásukat elrontották és labdaeladásokat is produkáltak, ami az előző mérkőzésekből kiindulva, nem sok jóval kecsegtetett. Négy és fél perc elteltével az OSE dobóhatékonysága csak húsz százalékon állt. Az összeszedettség nem volt meg a csapatnál, több támadásnál is inkább elkapkodták a helyzeteket a megfontolt csapatjáték helyett. Egyes hibákat szépen ki tudott használni a hazai együttes, elrontott próbálkozások után pontok formájában büntették meg az OSE Lions-t. A Szeged sokat faultolt a nyitóperiódusban, szabálytalanabbul meccseltek, mint az Oroszlány.

Sorozatban három vereségnél tart már az OSE
Sorozatban három vereségnél tart már az OSE
Fotó: Flajsz Peter

A második felvonás pozitívabban alakult a Lions számára. Már a kezdés is pontosabb és fókuszáltabb volt a csapat részéről, a tripladobás azonban itt sem volt acélos. Kevesebbszer próbálkoztak a vonalon túlról, mint a Paks ellen múlthéten, a hatékonyság ettől függetlenül nem sokat javult. A negyed közepéig nagyjából azonos szintű kosárlabdát mutatott a két együttes, ám a félidőhöz közeledve az oroszlánok magasabb fokozatra kapcsoltak. Az egyéni megoldások helyett előnyben részesítették a csapatmunkát, Riddley és Polutak között újból elkezdett működni a kémia. A vendégek védelme javuló tendenciát mutatott, a labdaeladások száma csökkent és pontosabban dobtak a pálya minden részéről. A negyed, és ezzel együtt a félidő végére már csak 3 ponttal vezetett az SZTE-Szedeák.

Rémesen gyenge negyedet produkált az OSE

A viszonylag erős második negyed után lassan kezdte a harmadik az oroszlányi klub. Az előző játékrészben bemutatott fejlődés itt nem folytatódott tovább, labdavesztésekkel és elrontott dobásokkal vágtak neki a következő szakasznak. Az első öt percben a három pontra lezsugorodott hátrányukat nem tudták tovább faragni, a Szeged visszatornászta magát egy komfortosabb pozícióba. Négy és fél percnél 10 pontos vezetést tudhatott magáénak a dél-alföldi egyesület. Az SZTE-Szedeák kihagyott próbálkozásait a Lions legtöbb esetben nem tudta kihasználni, ebből adódóan a lemaradásukat sem tudták eltüntetni. A vendégegyüttes a mérkőzés egy pontján csak tizenkét százalékban volt effektív a triplázásban, ez egy kimondotta rossz statisztikának tekinthető. Az utolsó percben egy pontot sem szerzett az OSE. A lemaradásuk 23 pontra nőtt, gyenge teljesítményt nyújtottak kosarasaik. Mindössze 6 pontot tudtak felírni a táblázatra, ellenfelük ezzel szemben 28-at.

Nagy szükségük lesz otthon a szurkolóikra

A meccs utolsó fázisában, a negyedik negyedben érdemben nem változott sok dolog. A Lions próbálkozott javítani a meccsükön és a statisztikáikon, azonban az idő és teljesítményhiány révén nem sikerült győzelmet szerezniük. Újabb vereséget szenvedett el az oroszlányi csapat, legközelebb szombaton lesz lehetőségük pályára lépni és javítani.

Váradi Kornél : — Gratulálok a Szegednek, csapatként remekül játszottak, és mellette remek egyéni teljesítmények voltak, ez nálunk hiányzott. Az nem normális, hogy ilyen kevés faulttal ilyen sok pontot kapunk, ez nem először fordul elő. Zsinórban ez a harmadik vereségünk, együtt kerültünk ebbe a nehéz helyzetbe, ahonnan együtt is kell kimásznunk. Nehéz hazai mérkőzés következik, de vissza akarunk térni a győzelem útjára. Tudjuk, hogy most nem szolgáltunk rá, de nagy szükségünk lesz arra a nagyszerű közönségre, ami mindig vár bennünket Oroszlányban. El kell fogadnia mindenkinek, hogy senki nem állhat az OSE fölött. Azért dolgozunk, hogy ez a csapat a lehető legjobb eredményt érje el, ezt a csapaton belül mindenkinek tiszteletben kell tartania.

Kosárlabda, Férfi NB I./A, playout, 4. forduló
SZTE-Szedeák - MVM-OSE Lions 98-78 (26-18, 22-29, 28-6, 22-25)
Szeged, Városi Sportcsarnok, vezette: Benczur T., Kovács N., DR. Németh P.
Szeged: Woolridge 25, Locke 21, Bognár 14, Lake 9, Balogh 7. Csere: Zsiros 9, Mucza 8, Cohill 3, Mokénszki 2, Mayer, Bella, Laluska. Edző: Simándi Árpád
Oroszlány: RIDDLEY 15, Balsay, GHOLSTON 14, THOMAS 21, POLUTAK 14. Csere: Szabadfi 5, Stevenson 7, Werner 2, Ruják, Illés, Gáspár,Arva-File. Edző: Váradi Kornél

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában