Fejlemény

2024.04.26. 07:18

Rablás Komáromban: továbbra is letartóztatásban marad az elkövető

Rablás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét eredményesen indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a lakásba benyomulva a hálószobából vitt el több százezer forintot.

Kemma.hu

Az elkövető letartóztatását a bíróság 2023. július 27-én rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2024. április 27-ig hosszabbította meg. Az ügyészség a letartóztatás július 27-ig történő hosszabbítását indítványozta, mert álláspontja szerint a rablás elkövetőjénél fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének a veszélye és a bűnismétlés veszélye.

Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülésen meghallgatta az elkövetőt, annak alapján a letartóztatást  újabb három hónappal hosszabbította meg. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A szóban forgó rablás

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk korábban, a sértett és két férfi július 26-án a kora délutáni órákban egy komáromi lakásban tartózkodtak, amikor az elkövető bekopogott a bejárati ajtón. Az egyik férfi kitekintett a kémlelőnyíláson, de mivel senkit sem látott, ezért megkérdezte, hogy ki kopog, választ azonban nem kapott, ezért résnyire kinyitotta az ajtót. Az elkövető betolta az ajtót, rögtön bement a hálószobába, ahol mindkét kezét felemelve, ökölbe szorítva, bokszoló állást vett fel. Az elkövető az éjjeliszekrényen lévő 670 ezer forint összegű készpénzt magához vette, a zsebébe tette. A sértett és a két férfi kérték az elkövetőt, hogy adja vissza a pénzt, aki azonban a pénzzel együtt távozott.

A sértett és a lakásban lévő két férfi nem mertek erélyesebben fellépni az elkövetővel szemben, akinek fellépése és erőfölénye félelmet váltott ki bennük. Az elkövető távozása után a lakásban lévő két férfi távolabbról követte őt, útközben kértek rendőri segítséget. A nyomozó hatóság az elvitt pénzből 438 ezer forintot foglalt le a rablótól.

Az elkövető büntetett előéletű, akit vagyon elleni bűncselekmények, köztük két esetben rablás bűntette miatt idáig három alkalommal ítéltek el jogerősen, továbbá vele szemben kábítószerrel visszaélés vétsége miatt büntetőeljárás van folyamatban. Az indítvány szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése is megalapozottan feltehető, illetve a letartóztatás a terhelt jelenlétének biztosításához is szükséges. Az indítvány alapján a Komáromi Járásbíróság ülésen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában