Program

2024.05.03. 19:55

A Malomkert hamarosan újra kitárja kapuit

Csaknem egy évvel ezelőtt készült el Tata egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb attrakciója. A Malomkertre azóta több ezren voltak kíváncsiak.

Kemma.hu

2023. június 16-án adták át a régi Kristály területén kialakított Malomkertet Tatán, amely két projekt keretében valósulhatott meg, egyrészt a Jenő-malom felújítása, másrészt pedig a Malomkert kialakítása. Azóta nemcsak a helyiek és környékbeliek, de az ország különböző pontjairól látogattak el a helyszínre.

Zajlanak a munkálatok a Malomkertben, hamarosan újra várja a látogatókat
Zajlanak a munkálatok a Malomkertben, hamarosan újra várja a látogatókat
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

– A tavalyi nyitásunkat követően csaknem nyolcszáz család és háromezer-ötszáz egyéni látogató tekintette meg a Malomkertet, országszerte nagy érdeklődés volt a tatai létesítmény iránt. Nem is csoda, hiszen Tata egyik legszebb és legújabb helytörténeti attrakciója – emelte ki Kocsis Brigitta, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. turisztikai menedzsere.

A jubileum előtt azonban még egy napot ünnepelnek majd a helyszínen.

– Közeledik az évfordulónk, amelyet mindig meg fogunk ünnepelni. Nepomuki Szent Jánoshoz kötődően a tavaszi nyitás az ő ünnepéhez kapcsolódóan május 18-án lesz. Ezen a napon ingyenesen látogatható a Malomkert és a Jenő-malom. Június 16-án, a Sokadalom idején pedig a gyermekeknek lesz teljesen ingyenes, és ezzel is egy hagyományt szeretnénk teremteni, hogy a születésnapot a gyerekeket megajándékozzuk azzal, hogy ők ingyenesen jöhetnek be a Malomkertbe és a Jenő-malomba – hangsúlyozta Michl József polgármester, aki hozzátette:

– Most így tavasz vége felé, nyár elején egy nagyobb karbantartást kell tartania a kivitelezőnek. A kivitelezőnek három éves garanciális kötelezettsége van az egész építményre vonatkozóan, s, miután néhány ponton vízszivárgást észleltek, ezért ezt keresték meg és javították ki. Most a záró munkarészek folynak. Azt reméljük, hogy a nyitásnak semmiféle akadálya nem lesz, tehát hamarosan a nyitásra mindenki felkészülhet. Addigra az időjárás is remélhetőleg olyan lesz, hogy mindenki élvezni fogja újra a Malomkertbe való kijövetelt innen a környékről vagy messzebbről is, úgyhogy nagy szeretettel várunk mindenkit – emelte ki Michl József polgármester a péntek délutáni sajtótájékoztatón.

A Malomkert és a Jenő-malom

A különböző workshopokra folyamatosan várják az érdeklődőket, az eddig is szép számmal látogatott alkalmakon többek között a házi tészta készítésével is megismerkedhettek a jelentkezők.

– Decemberben kezdtük a mézeskalács workshopot, januárban pedig a háziasszonyok kedvencével, a házi tészta készítésével indultunk, amelyet egy kicsit továbbfejlesztünk majd az ősz folyamán – mondta Kocsis Brigitta, aki azt is elárulta, hogy alakor búzából is készítenek majd tésztát, amelyet még a Malomkertben vetettek.

Áprilistól indult el a házi pékség sorozatuk, brióssal kezdtek, most szombaton pedig a croissant rejtelmeibe vezetik be a résztvevőket. Ám akkora érdeklődés övezte a gasztroprogramot, hogy két időpontot is hirdettek. Az összes meghirdetett programjuk szinte telt házzal üzemel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában