Felhívás

2024.05.17. 20:49

Esővízgyűjtő-tartályokra pályázhattak az esztergomi lakosok

A változó időjárás miatt manapság kiemelten fontossá vált az esővíz visszatartása. A Duna-menti városban ismét lehetett esővízgyűjtő-tartályra pályázni, hatalmas érdeklődés mutatkozott a tartályok iránt.

Kemma.hu

Az esztergomi önkormányzat idén is meghirdette az esővíz ingatlanon belüli gyűjtésével és hasznosításával kapcsolatos pályázatát. Sikeres jelentkezés esetén pályázatonként 1 darab 300 literes vagy 520 literes csapadékvízgyűjtő-tartályt igényelhetnek a lakosok – közölte még korábban Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán.

A változó időjárás miatt manapság kiemelten fontossá vált az esővíz visszatartása A Duna menti városban ismét lehet esővízgyűjtő-tartályra pályázni.
A változó klíma miatt egyre fontosabbá válik az esővíz gyűjtése.
Forrás: Pixabay

Az idei pályázat iránt nagy érdeklődés mutatkozott. Hernádi Ádám az eredeti posztja alá azt írta, hogy az idei költségvetésben 6 millió forintot különítettek el a tartályok beszerzésére. Egyetlen nap alatt a keret kétszeresének megfelelő igény érkezett, ezért le kellett zárniuk a pályázatot. Hozzátette, hogy vizsgálják a keret bővítésének lehetőségét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában