Vízgyűjtés

2023.05.06. 20:01

Csapadékvíz gyűjtését és hasznosítását könnyítené meg új pályázatával az esztergomi önkormányzat

Csapadékvíz ingatlanon belüli gyűjtése és hasznosítása témában hirdetett pályázatot az esztergomi önkormányzat. Az új támogatási lehetőség révén vízgyűjtő tartályt ad a kiírás feltételeknek megfelelő lakosoknak az önkormányzat.

Kemma.hu

Mint a képen is látható régi, kisméretű vízgyűjtő edények helyett most hatékony nagy tárolókat kap a lakosság

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Csapadékvíz gyűjtésére és hasznosítására hívják az esztergomiakat egy nemrég megnyílt új pályázatnak köszönhetően. A kiírás a kertes ingatlannal vagy kerttel, telekkel rendelkezők számára nyújt környezetvédő és főként költségcsökkentő öntözési alternatívát, a támogatás konkrétan egy-egy vízgyűjtő tartályt jelent, melyet a pályázó választása szerint lehet 300 vagy 520 literes. 

A pályázat céljáról így fogalmaztak a kiírásban: „Esztergom Megyei Jogú Városban a magáningatlanok területére lehulló csapadékvíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával csökkenthető az ingatlan területén lévő növények öntözésére felhasznált víz mennyisége. Ezzel egyidejűleg hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez is.” 

A támogatás igénylésében azok vehetnek részt Esztergomban, akik bejelentetett lakó-, illetve tartózkodási hellyel rendelkező lakosok (és nem vállalkozások, szervezetek). A támogatás elnyeréséhez még szükséges a pályázati adatlap jelzett határidőig való benyújtása és annak kötelező mellékleteinek csatolása. Az érdeklődők május 15. és június 30. között jelentkezhetnek. A pályázat további részletei IDE kattintva olvashatók el, illetve innen tölthető le a jelentkezési lap is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában