Rablás

2023.07.27. 14:07

Rablás Komáromban: több százezer forintot tulajdonított el a lakásból egy férfi

A rendőrök azonban egy órán belül a 30 éves tettes nyomára bukkantak.

Kemma.hu

Rablás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta az elkövető  letartóztatását. Az indítvány szerint a 30 éves férfi megtudta, hogy a sértettnek nagyobb összegű készpénze van, amelyet a hálószobában tartott – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A tájékoztatása szerint a sértett és két férfi július 26-án a kora délutáni órákban egy komáromi lakásban tartózkodtak, amikor az elkövető bekopogott a bejárati ajtón. Az egyik férfi kitekintett a kémlelőnyíláson, de mivel senkit sem látott, ezért megkérdezte, hogy ki kopog, választ azonban nem kapott, ezért résnyire kinyitotta az ajtót. Az elkövető betolta az ajtót, rögtön bement a hálószobába, ahol mindkét kezét felemelt ökölbe szorítva, bokszoló állást vett fel. Az elkövető az éjjeliszekrényen lévő 670 ezer forint összegű készpénzt magához vette, a zsebébe tette. A sértett és a két férfi kérték az elkövetőt, hogy adja vissza a pénzt, aki azonban a pénzzel együtt távozott.

A sértett és a lakásban lévő két férfi nem mertek erélyesebben fellépni az elkövetővel szemben, akinek fellépése és erőfölénye félelmet váltott ki bennük. Az elkövető távozása után a lakásban lévő két férfi távolabbról követte őt, útközben kértek rendőri segítséget. A nyomozó hatóság az elvitt pénzből 438 ezer forintot foglalt le a rablótól.

Az elkövető büntetett előéletű, akit vagyon elleni bűncselekmények, köztük két esetben rablás bűntette miatt idáig három alkalommal ítéltek el jogerősen, továbbá vele szemben kábítószerrel visszaélés vétsége miatt büntetőeljárás van folyamatban. Az indítvány szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás veszélyeztetése is megalapozottan feltehető, illetve a letartóztatás a terhelt jelenlétének biztosításához is szükséges. Az indítvány alapján a Komáromi Járásbíróság ülésen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában