Kábítószer-kereskedelem

2024.04.26. 11:38

Akár életfogytiglant is kaphat a kereskedő, aki a mélyhűtőben tárolta a fél kilónyi drogot

Fél kilogrammnál is több kábítószert tartott magánál az elkövető. Akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik.

Kemma.hu

Dr. Stoller Katalin ügyész, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki több, mint fél kilogramm kokain és amfetamin tartalmú port tartott tatai otthonában, hogy azt továbbértékesítse.

A vádirat szerint a férfi 2022. január 24. napját megelőzően ismeretlenül maradt személytől kokain és amfetamin tartalmú anyagot szerzett meg, azért, hogy azt mások részére rendszeresen értékesítse.                                                                                                                          

Az elkövető a kábítószer egy részét kisebb adagokra osztva önzáró műanyag tasakokba csomagolta, másik részét nagyobb adagokban, otthona hűtőszekrényének mélyhűtő részében valamint a kamrában helyezte el.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt kábítószert és az elkövetéshez használt darálót, mérlegeket, koffeint és műanyag tasakokat kobozza el, valamint rendeljen el vagyonelkobzást a tőle lefoglalt 5 millió forintra.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettét a Büntető Törvénykönyv öt évtől húsz évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában