népszerűsítették a hivatást

2019.02.08. 17:37

Az ujjlenyomat-vétel technikáját is kipróbálták a diákok a rendőri bemutatón

A rendőri hivatást népszerűsítették a Komárom-Esztergom megye több kapitányságán.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: police.hu

Diákok látogattak el az elmúlt napokban Komárom-Esztergom megye több kapitányságára. A fiatalokkal a rendőrök ismertették a különböző szolgálati ágak feladatkörét. Elmondták nekik azt is, milyen feltételekkel jelentkezhetnek rendőrnek, mely szakgimnáziumok várják azon tanulók jelentkezését, akiket érdekel a rendőri hivatás.

A tájékoztató után a kapitányság bűnügyi technikusai bemutatták a tanulóknak a különböző nyomrögzítési módszereket, az ujj-és tenyérlenyomat vétel technikáját. Emellett közelebbről szemügyre vehették a rendőrségen rendszeresített kényszerítő eszközöket és fegyvereket is. Megismerhették a baleseti helyszínelők tevékenységét, az általuk használt eszközöket és emellett baleset-megelőzési ismereteket is szerezhettek.

A héten az Esztergomi, a Komáromi, a Kisbéri, a Dorogi és a Tatabányai Rendőrkapitányság várta az érdeklődőket nyílt napjaikon, az elkövetkező napokban pedig az Oroszlányi és a Tatai Rendőrkapitányság is megnyitja kapuit a rendőri hivatás iránt érdeklődők előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!