pályázat

2019.09.25. 17:30

Tatai háziorvos is szerepel „A nemzet háziorvosa” cím jelöltjei között

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdette Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatát. Tatai orvos is van a jelöltek között.

Kemma.hu/Tata.hu

Forrás: Shutterstock

Idén kilencedik alkalommal startolt a háziorvosok, nővérek megbecsülését, presztízsét erősítő pályázat, Az év praxisa a Kárpát-medencében, melynek meghirdetője az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága. Idén dr. Sopov Krszto személyében tatai háziorvos is bekerült a legjobb tíz, díjra jelölt hazai háziorvos közé. A tatai orvosra a pályázat szavazófelületén lehet szavazni szeptember 22 és október 5-e között.

A nincsteleneket is támogatja az orvos

Dr. Sopov Krszto a tatai 6. számú felnőtt körzet háziorvos. Összesen 22 történetet kapott a tataiaktól a pályázaton, még a versbarátok köre is ajánlotta őt. Ahogy egy páciense írja: „A legszebb lelkű ember, akivel találkoztam. 86 éves anyósomat nem engedte el férjem temetésére. Adott neki nyugtatót, gyertyát gyújtott és otthon maradt vele, amíg a család hazaért.”

Az orvos támogatja a nincsteleneket, ő maga egyébként görög menekültként került Magyarországra.

A versenyen csakúgy mint tavaly a hazai háziorvosok mellett az erdélyi, a felvidéki, a kárpátaljai és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhettek a díjazottak közé. A mozgalommá terebélyesedett pályázat elsősorban a betegek hálájára és köszönetére épül, ugyanakkor önkormányzatok, polgármesterek, idős otthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásai is érkeztek.

Szeptember 14-én lezárult a pályázat első szakasza, amelyben több mint 300 ajánlást küldtek be a páciensek. A zsűri az érvényesnek talált 281 pályázatból választotta ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát. A második szakasz szeptember 22-én kezdődött és október 5-éig várják a szavazatokat a zsűri által kiválasztott 10-10 ajánlásra. A toplistás történeteket – ABC sorrendben- olvashatják el a portálon. A végső sorrendet, vagyis, hogy ki nyeri meg a versenyt határon innen és túl, a portál olvasói döntik el szavazataikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!