főgonosz

2017.08.10. 15:31

Matthew McConaughey: „Világot teremtünk ezzel a filmmel”

Tíz éve próbálja Hollywood megfilmesíteni Stephen King epikus regényfolyamát. Most végre sikerült, és a főszereplők igazán kitettek magukért.

Egy 19 éves srác nekilátott regényt írni, méghozzá olyat, amelybe mindent beleépít, ami valaha tetszett neki: sci-fit, westernt, fantasyt, horrort. A fiatalembert Stephen Kingnek hívják, és azóta a világ egyik legismertebb, legsikeresebb írója lett, de a Setét torony cím regényét harminc éven át írta. Az eredmény: 8 kötet, 4250 oldala, valamint a világhír. És majd tíz éven át tartó küzdelem, hogy a regényből film lehessen.

A történet középpontjában egy mitikus torony áll, amely különböző világokat köt össze. Revolvert viselő Harcos védi, egy fekete ruhás férfi pedig el akarja pusztítani.

- Három évvel ezelőtt találkoztunk először – mesélte mostanában egy interjúban Matthew McConaughey filmbeli főellenségéről Idris Elba-ról. – A Golden Globe-díj kiosztásán, a vécében. Azt hiszem, nem is ráztunk kezet. Köszöntünk egymásnak, és mert úgy éreztem, valamit mondani kell, még utánakiáltottam: jó lenne már egyszer együtt melózni! Ő meg csak intett, hogy igen – magyarázta a Csillagok között és számos más kasszasiker sztárja, aki természetesen beleásta magát King regényfolyamába, még ha az összes kötetet nem is sikerült elolvasnia.

– A regénynek csomó kötete van, persze, hogy nem olvastam végig az összeset – mondta egy korábbi interjúban. – De amennyit beleolvastam, azt használtam. És rengeteget beszélgettem a karakterről Stephen Kinggel , kimondottan lírai csevejek voltak ezek. Stephen elmagyarázta, hogyan mozgatja Walter a világot, hogy olyan, mint egy bábjátékos, és mindig van egy kis sanda félmosoly a szája sarkában. A végletekig kiélvezi, hogy élet és halál ura. Szóval nagyon sokat segített King, de de igazából azért vállaltam a szerepet, mert úgy éreztem, ezzel a filmmel világot teremtünk. Megvetjük az alapját valami újnak, aminek remélhetőleg sok folytatása lesz, és nem valami régibe „szállunk be” – nyilatkozta a filmsztár.

A Setét torony tehát Matthew McConaughey és Idris Elba főszereplésével készült, és a tervek szerint még számos folytatás és egy tévésorozat követheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!