246 km

2018.10.01. 08:06

Megyei futóhősök és erőt adó Himnusz a Spartathlonon: videók Maráz Zsuzsiról és társairól

Mindenki győztes, aki teljesítette a 246 kilométeres Spartathlont a hét végén. Maráz Zsuzsanna esztergomi futónak a Himnusz adott az erőt a kegyetlen verseny végén már.

Kemma.hu

Fotó: Sparta Photography Club

Ahogy arról már beszámoltunk, az esztergomi ultrafutó, Maráz Zsuzsanna tavalyelőtt harmadik, tavaly második volt, idén pedig sikerült elsőként célba érnie a 246 km-s futóversenyen.

Az Athén és Spárta között 1983 óta megrendezett versenyen a sportoló 27:4:28 óra alatt teljesítette a távot, méghozzá igazán kegyetlen körülmények között, hiszen rengeteget esett az eső, és hideg is volt, de még így is csak 16-an tudták megelőzni a férfiak közül is az esztergomi ultrafutónőt.

Maráz Zsuzsanna a Kemma.hu-nak elárulta, hogy az első tizenkét óra (125–130 kilométer) könnyű volt számára, de utána már koncentrációt is igényelt a futás.

– Az utolsó 50 kilométer már nehéz, fejben is ott kell lenni, a végső húsz pedig már szenvedős. De erre is szükség van, így szép az ultrafutás – árulta el a futónő.

A tatabányai Kreidl Csaba 32 óra 23 perc alatt ért célba, a tavalyi eredményén körülbelül 40 percet javítva, míg az első Spartathlonján induló esztergomi Kozma Zsolt 34 óra 24 perc alatt teljesítette a távot.

Maráz Zsuzsanna a Tényeknek azt is elárulta, hogy az utolsó hatvan kilométeren azzal motiválta magát, hogy hallani akarja a Himnuszt a díjátadón, amelyről videót is közölt Facebook-oldalán:

 

(Főoldali kép: Sparta Photography Club)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában