remek teljesítmény

2019.11.27. 09:45

Az Esztergomi Vitézeket az osztrák rögbisek sem tudták megállítani

Az esztergomi rögbisek nem csak a magyar bajnokságban nyújtanak remek teljesítményt, de az Ausztro-Hungaro Interligában is diadalmasan menetelnek.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

Az őszi idény utolsó meccsén az előző szezon magyar és osztrák bajnokacsapata találkozott a két ország közös bajnoksága, az Ausztro-Hungaro Interliga keretében. Az esztergomi együttest két váci vendégjátékos egészítette ki Tetenyi és Tímár személyében, valamint visszatért sérüléséből Suigoan Tímár is.

A verőfényes napsütésben rendezett mérkőzésen már 2. percben 3–0-ra vezetett a Vitézek, miután Sodladla értékesített egy büntetőt. Suiogan Károly tolongásban való szerepeltetése eredményesnek bizonyult, mivel ő szerezte az első célt, majd a kiváló formában lévő Stiglmayer folytatta a sort. A vendégcsapat a 20. percben szerezte az egyetlen célját, amelyre a Vitézek rögtön kettővel válaszolt Rácz és Tímár révén.

A második félidőben Stigl­mayer, Sodladla, Remsik és Galanton is eredményes volt, Sodladla pedig mind a négy jutalomrúgását pontra váltotta, így alakult ki az 50 pontos, igencsak meggyőző különbség. Az Esztergom összesen nyolc célt szerzett a mérkőzésen és az őszi idény legjobb játékával rukkolt elő az osztrákok ellen.

Az Esztergomi Vitézek csapata ősszel hat mérkőzést játszott le, melyek közül kettőt szoros küzdelemben vesztett el, a négy nyertes meccsén azonban egyaránt nagy különbségű győzelmet aratott. A tavaszi folytatásban nem is lehet más a csapat célja, mint a bajnoki cím megvédése mellett az Ausztro-Hungaro Interliga megnyerése.

A mérkőzés jegyzőkönyve

Esztergomi Vitézek Suzuki–Vienna Celtic 57-7 (29-7)

Esztergom, 100 néző, vezette: Szontágh Dániel. Esztergomi Vitézek: Goncear, Suiogan K. 5, Galanton 5, Stavila, Ágotai, Bende, Rácz 5, Sőlősi, Zaiba, Z. Sodladla 22, Tímár 5, Suiogan T., Stiglmayer 10, Cioban, Visi. Csere: Cira, Vodicska, Volentér, Tetenyi, Szóda, Remsik 5. Játékos-edző: Zwelakhe Sodladla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában